НОВИНИ ДНЯ: В Києві очікуються сильні пориви вітру: містянам дали важливі поради  Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхивсі новини дня
Життя та Стиль
Столиця
07.05.2022 5842

У Повітряних силах розповіли, як з'явилась легенда про «Привида Києва»

Українські пілоти, які захищали і захищають українське небо, зробили все можливе, щоб про них вигадували легенди. "Привид Києва", який захищає столицю з першого дня війни, - це передусім льотчики 40-ї бригади тактичної авіації, яка базується поблизу столиці.

630_360_1617617822-102_07.05.22

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ, сказав речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

"Пілоти зробили все для того, щоб народ створив цей образ. Привид Києва — так охрестили вже п'ятого чи шостого пілота, деяких посмертно... Цей образ українського супергероя вже потрапляє на обкладинки журналів, біг-борди, банківські картки з ним. Це людей надихає, і цей образ - передусім льотчиків 40-ї бригади тактичної авіації, яка дислокується поблизу Києва, виконує завдання передусім із захисту неба столиці, державних об’єктів. І саме військові льотчики є прообразом цього Привида. Ми говоримо так — усі ми Привиди, ми з'являємося там, де ворог нас не чекає, і нехай нас бояться”, - сказав Ігнат.

Він розповів, що в перші дні війни, коли в небі над Києвом, навколо Києва, на Житомирщині, Сумщині точилися шалені бої, ймовірно саме на камери киян потрапили якісь відеокадри. Люди почали писати в соцмережах про месника за Київ, висловлювали припущення, що це одна людина.

“В соцмережах будь-який пост, вдало написаний, може стати вірусним і бути підхопленим. Ми бачили, що люди хочуть бачити таких супергероїв в небі, і цей супергерой за два-три дні набув такого розголосу в соцмережах. Ми трішечки масла у вогонь підлили, написали: подивіться, що виробляє цей хлопець. І цього було достатньо, щоб люди, так би мовити, закохалися в цього супергероя і примножували його здобутки, що вже 40-50 літаків на рахунку цього Привида. Зрозуміло, що це неможливо”, - сказав Ігнат.

Як повідомляв Укрінформ, Національний банк розпочинає роботу над першою монетою із серії, що розповідатиме про загальнонаціональний опір українців російським загарбникам. За підсумками відкритого народного голосування найбільшу кількість голосів у номінації «Кращий ескіз» зібрала в тому числі робота «Привид Києва», автор Марина Куц (Україна).

З 24 лютого в Україні триває розв'язана росією, нічим не спровокована війна.

Оценка материала:

5.00 / 6
У Повітряних силах розповіли, як з'явилась легенда про «Привида Києва» 5.00 5 6
Життя та Стиль / Столиця
07.05.2022 5842
Еще материалы раздела «Столиця»