НОВИНИ ДНЯ: Чому Зеленський бачить у Трампі шанс на завершення війни: The Telegraph дізнався деталі  "Довгі Нептуни" та 30 тисяч дальнобійних дронів: Зеленський розповів про українську зброю  Похолодання в Україні: синоптик розказав, де температура впаде до "мінусів"  У четвер Україні прогнозують погіршення погоди: дощ, сніг та ожеледицю  В Україні 20 листопада буде вітряно, на заході - похолодання та дощ із мокрим снігом  Потепління до +14, але ненадовго: синоптикиня озвучила прогноз погоди в Україні на 19 листопада  Зима близько: де в Україні чекати на сніг в понеділоквсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
29.05.2022 1363

Заморожувати, сушити або солити: лікар назвав найбезпечніші заготівлі на зиму

Заготівля на зиму - невіддільна частина життя майже кожного українця. В кінці літа і восени ми починаємо заморожувати продукти, сушити або закручувати в банки різну консервацію. Доктор Комаровський розповів, які заготівлі на зиму є найкориснішими.

Про це відомий лікар розповів на своєму YouTube-каналі. Пише rbc.ua.

Комаровський зазначив, що в сучасному світі робити заготівлі на зиму не обов'язково, оскільки харчова промисловість розвинена вже добре. Однак батькам хочеться балувати дітей взимку фруктами та овочами, тому ми продовжуємо запасатися продуктами.

Найоптимальнішим варіантом доктор Комаровський назвав заморозку. Він зазначив, що овочі та фрукти потрібно спочатку ретельно вимити, потім обсушити й розкласти за спеціальними термостійкими пакетами. У кожен пакет потрібно укладати стільки продуктів, скільки вам знадобиться для однієї порції приготування. Найголовніше - щоб вам не довелося розморожувати, а потім знову заморожувати продукти.

Також він порекомендував в одному пакеті змішувати фрукти та овочі відразу, для того, щоб в майбутньому готувати їх разом. Наприклад, овочі для супу або пакет різних фруктів для варіння компоту.

Сушити експерт рекомендує зелень і деякі фрукти, які при заморожуванні втрачають свої корисні властивості. Для цього потрібно використовувати спеціальні сушарки-дегідратори.

А ось консервування або ферментація – найпоширеніший спосіб заготівлі, але далеко не найкорисніший. Забезпечити збереження корисних властивостей такий спосіб не зможе. Єдиний виняток - квашена капуста.

Оценка материала:

5.00 / 1
Заморожувати, сушити або солити: лікар назвав найбезпечніші заготівлі на зиму 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
29.05.2022 1363
Еще материалы раздела «Суспільство»