НОВИНИ ДНЯ: Наступ Росії: генерал Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України  Заява Макрона про відправку військ в Україну розлютила чиновників Вашингтона, - Вloomberg  В Києві очікуються сильні пориви вітру: містянам дали важливі поради  Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяцівсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
03.06.2022 2142

Епіфаній розповів, скільки від початку війни церковних громад УПЦ МП перейшли до ПЦУ

Від початку повномасштабного вторгнення Росії до складу Православної церкви України перейшли понад 600 церковних громад Української православної церкви Московського патріархату.

Про це в ефірі інформаційного телемарафону заявив предстоятель Православної церкви України, митрополит Київський і всієї України Епіфаній. Пише ТСН. 

"Якщо ми візьмемо від часу Об'єднавчого собору і отримання Томосу, то на сьогодні вже понад 1000 громад, але протягом трьох останніх місяців до Православної церкви України з боку Московського патріархату доєдналося близько 600 нових громад", - сказав він та додав що з початку війни відбувся певний моральний злам.

Епіфаній наголосив, що єдність українців з'явилася і на духовному полі.

"Світ нам повірив, що ми можемо перемогти агресора, але й на духовному полі ми також бачимо певні зрушення щодо єдності пр'вославних українців в єдиній помісній українській православній церкві, бо всі українці в час випробувань війною повинні об`єднатися", - зазначив митрополит.

Оценка материала:

5.00 / 3
Епіфаній розповів, скільки від початку війни церковних громад УПЦ МП перейшли до ПЦУ 5.00 5 3
Життя та Стиль / Суспільство
03.06.2022 2142
Еще материалы раздела «Суспільство»