НОВИНИ ДНЯ: Франція найближчим часом зможе передати Україні майже 80 установок Caesar  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі   Оточення Путіна не вірить у його теорію про зв'язок України і теракту під Москвою, - Bloomberg  Чехія передасть українським воїнам удвічі більше снарядів, ніж було оголошено спочатку  Фінансовий гороскоп на квітень 2024 року  В Україні у четвер прогнозують потепління до +20°всі новини дня
Прес-релізи
Інше
07.06.2022 2900

Як відкалібрувати акумулятор ноутбука у Windows 10?

З часом типовий акумулятор ноутбука слабшає. Це особливо характерно для ноутбуків, які строго використовуються щодня. Ключовою ознакою слабкої батареї ноутбука - є різниця між показниками часу автономної роботи та фактичним часом автономної роботи.

Щоб виправити цю невідповідність і продовжити час автономної роботи, простим рішенням є  калібрування акумулятора. Ми покажемо вам, як відкалібрувати акумулятор ноутбука.

Однак ослаблена батарея ноутбука (некалібрована) може спричинити серйозну плутанину. Наприклад, на типовому ноутбуці час автономної роботи, що залишилося, може бути 2 години, насправді це лише близько 30 хвилин.

Тому, коли рівень заряду акумулятора вашого ноутбука відображається як “Залишилося 2 години”, лише через 30 хвилин ви будете шоковані - рівень заряду акумулятора раптово падає до 10% і остаточно вимикає живлення.

Щоб уникнути такої плутанини та забезпечити точні показники часу автономної роботи (на ноутбуках), найкращим рішенням є калібрування акумулятора ноутбука.

Але не всім батареям ноутбука допоможе калібрування, якщо акумулятор вже старий, можливо проблема саме в ній та її потрібно замінити! Правильно підібрати саме ту батарею можно у спеціальному каталозі по моделі ноутбука за цим посиланням.

Кроки для калібрування акумулятора ноутбука Windows 10

Деякі високопродуктивні ноутбуки мають вбудовані інструменти калібрування акумуляторів, які можна легко використовувати для калібрування акумуляторів ноутбуків. Однак багато (насправді більшість) ноутбуків не оснащені цим інструментом калібрування.

Тим не менше, вам не потрібно турбуватися, оскільки ви можете використовувати просту техніку для калібрування батареї ноутбука вручну та продовження терміну її служби.

Як відкалібрувати акумулятор ноутбука? Для калібрування акумулятора ноутбука можна використовувати три рішення: вручну, за допомогою BIOS або за допомогою сторонніх програм.

Для вашої зручності в наступній частині цієї статті ми покажемо вам, як виконати цю калібрування вручну.

Калібруйте акумулятор ноутбука вручну

Змініть налаштування живлення

Щоб вручну відкалібрувати акумулятор ноутбука, першим напрямком роботи є зміна налаштувань живлення ноутбука. В цей час вам потрібно буде змінити налаштування живлення. Через кілька хвилин бездіяльності це може перешкодити ноутбуку автоматично переходити в режим сну / сплячого режиму / енергозбереження.

Щоб змінити налаштування живлення на ноутбуці з Windows 10, виконайте такі дії:

- Перейдіть до панелі завдань на екрані та клацніть правою кнопкою миші на "Акумулятор"
- Виберіть “Параметри живлення”
- У розділі “Параметри живлення” виберіть “Змінити під час сну комп’ютера”
- Натисніть спадне меню «Вимкнути дисплей» і виберіть «Ніколи»
- Клацніть спадне меню «Перевести комп’ютер у режим сну»
- Виберіть "Ніколи"
- Натисніть кнопку “Змінити розширені налаштування живлення”
- Клацніть на знак “+” (розгорнути) поруч із пунктом “Акумулятор”
- Клацніть на піктограму «+» (розгорнути) поруч із написом «Серйозна дія батареї».
- Виберіть “гібернація”
- Виберіть піктограму “+” поруч із пунктом “Рівень заряду батареї” (розгорнуто)
- У розділі "Використовувати акумулятор" виберіть "Відсоток"
- Встановіть відсоток до нижчого значення: від 1% до 5%
- Натисніть "Застосувати" в нижньому правому куті екрана
- Виберіть «OK»> «Зберегти зміни»

Після відповідної зміни налаштувань живлення перейдіть до наступного етапу.

Підключіть зарядний пристрій

Підключіть зарядний пристрій і повністю зарядіть акумулятор, доки він повністю не зарядиться. Підключіть зарядний пристрій до джерела живлення (після повного заряджання акумулятора) на кілька хвилин або годин (щоб охолодити).

Від'єднайте зарядний пристрій

Вийміть зарядний пристрій з ноутбука і дайте батареї розрядитися (розрядитися). Коли акумулятор повністю розрядиться, ноутбук перейде в режим глибокого сну або повністю вимкнеться.

Знову підключіть зарядний пристрій

Повторно підключіть зарядний пристрій, а потім знову зарядіть акумулятор до 100%.

Примітка: Ви можете користуватися комп’ютером під час заряджання, але краще не заважати

Калібрувальна батарея

Після повного заряджання ноутбука процес калібрування вручну завершується. Тепер ваш ноутбук повинен відображати нормальні показники часу автономної роботи.

Після завершення всього процесу ви можете скинути налаштування живлення ноутбука (повернутися до початкових налаштувань) або, якщо хочете, залишити їх такими, які вони є.

Калібруйте акумулятор ноутбука за допомогою BIOS

Деякі ноутбуки Windows мають попередньо встановлену програму калібрування акумулятора, яка вбудована в їх BIOS. Однак багато брендів ноутбуків не оснащені такими програмами. Тому, якщо ваш ноутбук має вбудовану програму калібрування акумулятора (у своєму BIOS), будь-ласка, відкалібруйте акумулятор відповідно до наступних вказівок:

- Вимкніть ноутбук, а потім увімкніть його знову.
- Увійдіть у BIOS, натиснувши клавішу “F2” у меню завантаження.
- За допомогою клавіш клавіатури виберіть меню “Живлення”.
- Перейдіть до пункту «Почати калібрування акумулятора» та натисніть клавішу «Enter» (ця дія змінить фон екрана на синій).
- Дотримуйтесь команд на екрані та підключіть зарядний пристрій для ноутбука.
- Після повного заряджання ноутбука (100%) від'єднайте зарядний пристрій.
- Нехай батарея розряджається від 100% до 0% (розряд); поки він автоматично не вимкне живлення.
- Повторно підключіть зарядний пристрій (не завантажуйте систему під час заряджання).
- Після повного заряджання процес калібрування завершено.
- Потім ви можете відключити зарядний пристрій і перезапустити систему.

Оценка материала:

5.00 / 2
Як відкалібрувати акумулятор ноутбука у Windows 10? 5.00 5 2
Прес-релізи / Інше
07.06.2022 2900
Еще материалы раздела «Інше»