<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єрвсі новини дня
Прес-релізи
Інше
13.06.2022 256

Як обрати вино? Поради для новачків

       

У ресторані чи винному бутику сомельє може порадити купити вино, але як вибрати самому? Дорога пляшка – не завжди вартує своїх грошей, а цікавий дизайн – може бути просто для підвищення ціни або привернення уваги.

Щоб стати експертом у виборі вин, потрібно пройти спеціальні курси або прочитати багато літератури. Але є низка загальних порад, які допоможуть вибрати вино гідної якості навіть у звичайному супермаркеті.

Пробка

Коркова пробка – не знак якості. Так, натуральна коркова пробка не дешеве задоволення і нею закривають виключно вина, але винам, не призначеним для витримки - така пробка ні до чого.

Гвинтовий затор – новий тренд для молодих вин. У деяких країнах частіше віддають перевагу саме цій пробці.

Зовнішній вигляд пляшки

Форма пляшки, фантазійний дизайн, намисто, квіти, фрукти та інше – гарна обгортка часто «несмачної цукерки». Втім, химерно дорога пляшка теж може бути обманкою. Найважливіше і найпотрібніше при виборі вина – це його етикетка та етикетка на звороті тари з усією інформацією про напій.

Сорт винограду

Немає хорошого та поганого сорту – все залежить від смаку. Але уникайте написи «з якісних червоних сортів» - такий напис має на увазі, що вино зроблено із залишків. Такі залишки не придатні для приготування хорошого вина.

Винятком є ​​Франція. Усі французькі вина контролюються за регіональним принципом. На таких винах може бути зазначений регіон збору винограду, а не його сорт.

Дата розливу

При виборі вина найкраще орієнтуватися на рік урожаю, який часто не збігається з датою розливу. Такі вина зазвичай просто стоять у діжках, до появи попиту на продаж.

Вино по старшому – не завжди краще. Якщо з моменту врожаю до продажу пройшло більше трьох років, це говорить про те, що вино просто припадало пилом на складі тому, що не користувалося попитом. Зазвичай такі вина не відрізнятимуться гарним смаком та якістю.

Якщо ви хочете насолодитися вином гарної витримки – шукати його в магазинах не найкраща ідея.

Фортеця вина

Відсоток спирту також впливає смак продукту. Легкі - вина мають менш виражений смак та більшу кислотність. Міцні - більш насичений смак, але сильніше п'яні.

Якщо на вині вказаний діапазон фортеці, це означає, що завод просто надрукував етикетки заздалегідь. На смак вина це не впливає і пояснюється тим, що у кожному врожаї цукор зберігається по-різному і відсоток алкоголю може змінюватись.

Сухе або напівсолодке

Новачкам при виборі краще віддавати перевагу сухим винам.

Напівсолодкі не завжди погані, але найчастіше насолода притуплює смак і аромат напою, прибираючи всі похибки виробництва. До того ж у напівсолодкі вина додається багато консервантів та стабілізаторів.

Доставку алкоголя в Україні пропонує наш онлайн магазин Хліб та Вино - hlibvino.com.ua

Оценка материала:

5.00 / 4
Як обрати вино? Поради для новачків 5.00 5 4
Прес-релізи / Інше
13.06.2022 256
Еще материалы раздела «Інше»