Життя та Стиль
Суспільство
Вареники з вишнею на заварному тісті, які завжди вийдуть вдалими: простий рецепт
Вареники – традиційної української страви, які люблять усі. Готуються вареники дуже просто, достатньо лише зробити вдале тісто і смачну начинку з овочів, ягід, м'яса та риби.

Кулінарка Ліза Глинська поділилася в Instagram рецептом смачних вареників з вишнями, які готуються на заварному тісті.
Важливо: заварне тісто може зберігатись 2-3 дні.
Інгредієнти:
Заварне тісто:
борошно – 500 г
окріп – 250 мл
соняшникова олія – 50 мл
сіль – 10 г
Начинка:
Вишні – 300 г
Цукор – на смак
Спосіб приготування:
1. Змішайте сіль з окропом, додайте цей розчин та олію в борошно. Перемішайте виделкою, а потім замісіть тісто руками. Залиште тісто на годину за кімнатної температури.
2. Після добре вимішайте тісто та перекладіть його в пакет й в холодильник на 2-3 години.
3. Підпиліть стіл і тісто борошном, розкотіть його, видавіть кола діаметром 6 см.
4. Розкладаємо тісто на долоні, додайте цукор (на смак), додайте 2-3 вишні (з кісткою), можна і без.
5. Воду доведіть до кипіння і відправте туди вареники, варіть 2-3 хвилини.
Подавайте вареники зі сметаною, буде дуже смачно!
Оценка материала:
Вареники з вишнею на заварному тісті, які завжди вийдуть вдалими: простий рецепт27.06.2022