НОВИНИ ДНЯ: Чехія передасть українським воїнам удвічі більше снарядів, ніж було оголошено спочатку  Фінансовий гороскоп на квітень 2024 року  В Україні у четвер прогнозують потепління до +20°  Лукашенко зламав версію Путіна про "втечу" терористів до України  Загроза наступу РФ на Харків: місцевий депутат про сили РФ у Бєлгородській та Курській областях  Синоптики потішили прогнозом погоди в Україні: наскільки потепліє  У Повітряних силах розповіли, чому росіяни зменшили інтервали між атаками на Українувсі новини дня
Прес-релізи
Інше
04.07.2022 392

Говори українською – наближай перемогу!

4 липня, Ініціатива "Навчай українською" презентувала свою навчальну платформу - проєкт «Єдині» представникам територіальних громад України.

Комунікація відбувалась у форматі zoom-конференції.
Про актуальність безкоштовних курсів української мови в умовах стрімкого зростання попиту на її опанування зауважив Тарас Кремень, - Уповноважений із захисту державної мови.

Він вкотре наголосив, що «створення в обласних центрах додаткових можливостей для опанування державної мови мешканцями області та внутрішньо переміщеними особами, - стратегічно важливе завдання. А українська мова й досі потребує захисту в Україні, втім на законодавчому рівні відбуваються серйозні зрушення задля того аби інформаційний простір назавжди залишався за Україною».

Аби познайомитись з проєктом "Єдині" до онлайн конференції приєднались заступники мерів міст та представники управлінь освіти та культури 20 територіальних громад.

З основними тезами, специфікою роботи та метою проєкту «Єдині» представників територіальних громад познайомила співзасновниця Ініціативи «Навчай українською» - Наталя Федечко:

«Проєкт «Єдині» – не має завдання вдосконалити рівень української мови, чи навчити її з нуля. Ми підтримуємо поштовх до переходу, фіксуємо мотивацію людини, допомагаємо подолати психологічний бар’єр і отримати мовну стійкість! Люди мають дуже потужну мотивацію говорити українською – аби не мати нічого спільного з окупантами. Російськомовні українці усвідомлюють - мова - наша зброя».

Олена Фірманюк, координаторка відділу співпраці з територіальними громадами проєкту «Єдині» закликала представників територіальних громад активно інформувати спільноту про проєкт «Єдині» та сприяти вибудовуванню потужної мережі розмовних клубів в регіонах України.

Досить вразив зворотний зв'язок учасників конференції. До участі у проєкті активно приєднуються східні області, а надто прифронтові міста: Дніпро, Запоріжжя, Одеса, Миколаїв.
Результатом зустрічі стало підписання Меморандуму про співпрацю між ГО Ініціатива «Навчайся українською» - проєктом «Єдині» та територіальними громадами України.

Інформаційна довідка:

4 липня стартував третій курс проєкту «Єдині»
Це 28 днів підтримки у переході на українську мову.
До курсу входять:
щоденні завдання та навчальні матеріали;
вебінари та онлайн-лекції;
розмовні клуби у зручному для учасника форматі (онлайн чи офлайн).

Реєстрація на 3 курс відкрита до 11 липня!

Форма реєстрації: https://forms.gle/DvXxsjM3DGDU1NS48

 

Переможна статистика проєкту «Єдині»:

15 тисяч учасників, що вже перейшли на українську.

14  міст та ОТГ, 232 волонтери, 32 вчителі, 22 розмовних клуби, які охопили 700 учасників.

Мета проєкту «Єдині» - допомогти 1 млн людей перейти на українську до кінця поточного року!


Організатори: Ініціатива “Навчай українською” — це небайдужі громадяни, представники різних громадських організацій, які об’єдналися для популяризації української мови. Проєкт відбувається за підтримки Уповноваженого із захисту української мови.

Партнери проєкту: Міністерство молоді та спорту України, Київський міський Центр гендерної рівності, запобігання та протидії насильству, студія онлайн-освіти EdEra, онлайн-платформа Є-Мова, Українсько-польський центр освіти “UniverPL”.

 

https://www.facebook.com/teach.in.ukrainian

Оценка материала:

5.00 / 2
Говори українською – наближай перемогу! 5.00 5 2
Прес-релізи / Інше
04.07.2022 392
Еще материалы раздела «Інше»