НОВИНИ ДНЯ: Каллас: 210 млрд євро активів РФ залишаться замороженими до репарацій для України  Гороскоп на 2026 рік для всіх знаків зодіаку: новий етап, потужні зміни та ясність після хаосу – життя ніколи не буде таким, як раніше  Спершу планують знизити податки. Чому в житловому законопроєкті №12377 не буде реєстрації оренди  Гороскоп на 13 грудня для всіх знаків зодіаку: сьогодні випадковість стане шансом на успіх  ЄС остаточно вирішив долю заморожених російських активів: подробиці  Гороскоп на 13 грудня за картами Таро: Водоліям - взяти паузу, Левам - підтримка  Помер Степан Гіга: все про життя і смерть народного артиста Українивсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
05.07.2022 1005

Як правильно зберегти ягоди та фрукти на зиму: пролежать цілий рік

Раніше наші бабусі намагалися зберегти літній урожай у різний спосіб домашньої консервації. Нині на зміну застарілому методу теплової обробки фруктів прийшов новий метод - заморожування плодів та ягід. Тим більше всім відомо, що при варінні продукти втрачають свою харчову цінність, вітаміни та мікроелементи.

_lotki_unsplash_com_650x410_05.07.22

Як правильно заморожувати фрукти та ягоди - пише rbc.ua.

Правильне замороження фруктів та ягід

Щоб правильно заморозити фрукти та ягоди, їх потрібно розподілити на відповідні за розміром та властивостями фрукти. Невеликого розміру ягоди, вишню, аличу та тому подібні, само собою можна залишити у незмінному вигляді.

Далі візьмемо середнього розміру плоди, такі як сливи чи абрикоси. Їх цілими заморожувати не варто. Краще витягти кісточки та розмістити в морозильній камері половинками, так ми можемо зберегти більше місця.

І нарешті, розглянемо більші плоди, такі як груші та яблука чи персики. З них бажано зробити пюре чи сік - у такому вигляді вони зберігаються набагато краще.

Дотримуючись нескладних правил, ви зможете насолоджуватися смачними фруктами взимку. Правильний процес заготівлі плодів та ягід не лише швидкий, а й допоможе фруктам зберегти максимальну кількість користі та гарний зовнішній вигляд.

Як довго можна зберігати фрукти та ягоди в морозильній камері

У фруктів, овочів і ягід є свій термін зберігання при заморожуванні: максимум - 1 рік.

Пам'ятайте, що головний ворог заморожених продуктів - розморожування. Повторно заморожувати розморожені фрукти-овочі не можна: так вони втрачають свої властивості і ризикують "поселити" в собі парочку бактерій.

Правила заморозки фруктів

- Температура має відповідати терміну зберігання. Довгостроковий період зберігання здійснюється при температурі від -18 до -23 С, при недовгому зберіганні достатньо температури від 0 до -8 С.

- Для початку фрукти потрібно промити та добре висушити. При відборі потрібно вибрати досить стиглі плоди та ягоди. Стануть в пригоді й ті, які мають пошкодження, червоточини, пом'ятість. З них вийде відмінне пюре та сік, які так само можуть бути заморожені.

- Якщо розподілити фрукти на піддоні та заморожувати їх протягом 24 годин, а потім дістати та розподілити по пакетах і знову заморозити вже надовго, вийде сухий метод заморожування.

- Приготовлений сироп із води та цукру допоможе заморозити фрукти. Нарізані фрукти залийте попередньо приготовленим сиропом у співвідношенні 2:1. Помістіть їх у харчові контейнери. Після охолодження в холодильнику заготовка переміщається в морозилку.

- Помістіть фрукти або ягоди на блендер і перетворіть їх на пюре. У готове пюре додайте цукор до смаку і розподіліть по контейнерах для подальшого заморожування.

Невеликий вміст цукру в деяких видах заморозки є великою перевагою перед різними видами варення, в яких цукру дуже багато. Велика кількість цукру є шкідливою та калорійною для організму. І на приготування варення витрачається багато часу. Найголовніше - заморожені фрукти та ягоди більш корисні та смачні.

Оценка материала:

5.00 / 2
Як правильно зберегти ягоди та фрукти на зиму: пролежать цілий рік 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
05.07.2022 1005
Еще материалы раздела «Суспільство»