НОВИНИ ДНЯ: Вибух військового вертольота у Придністров’ї: експерт прогнозує повну втрату боєздатності сепаратистів  На заході сніг та ожеледиця, на решті територій дощитиме: погода на 19 березня  Брехня Трампа: політик розповів вигадану історію про "запис" свого дзвінка до Зеленського  Британія радить Україні зосередитися на ударах по Криму та відкласти контрнаступ - Sunday Times  Як приготувати мигдальне молоко в домашніх умовах: рецепт  Переговори з Росією: чому насправді США та Німеччина бояться поразки Путіна у війні  Жителів Київської області попередили про дощ та сніг: Гідрометцентр розповів про погоду на початку тижнявсі новини дня
Життя та Стиль
Автоклуб
06.07.2022 895

Як правильно буксирувати автомобіль: корисні поради водіям

Помилки під час буксирування можуть коштувати водієві дуже дорого.

Автомобіліст має бути готовим до будь-чого, адже на дорозі бувають дуже різні ситуації. В будь-який момент автомобіль може зламатися і водієві доведеться викликати евакуатор чи чіплятися на буксир до іншого авто.

Більшість водіїв роблять це зовсім неправильно і потім мають багато проблем. Тож ТСН.Авто підготував поради, як краще буксирувати авто, щоб нічого не пошкодити та доїхати безпечно.

  • Найперше – це підготовка до буксирування. На автомобілі, який будуть тягнути, має горіти ближнє світло. До нього ще обов’язково вмикаємо “аварійку”. Якщо в автомобіля розрядився акумулятор або є проблеми з електрикою, тоді на задній частині авто треба закріпити аварійний знак. Трос краще обрати мінімум на 6 метрів, адже коли автомобіль не заводиться – це означає, що можна забути про підсилювач гальм та керма. Чим довший трос, тим більше у вас місця для маневру.
  • Тепер перейдемо до найцікавішого – зачепу троса. Якщо у вас якісний трос з нормальним карабіном, то вам перейматися не варто. Головне - знайти місце кріплення для троса. В деяких автомобілях це - спеціальні “вуха”, які приварені до головної частини авто, а в деяких це - спеціальний крюк, який йде у комплекті з машиною та вкручується у сховану різьбу. Але якщо ви маєте дешевий малотоннажний трос, то, найімовірніше, він у вас вже порвався. Коли немає іншого вибору, ви можете замість карабіну закріпити його міцним вузлом, якщо звісно ви вмієте його в’язати.
  • Ще одна деталь, про яку постійно всі забувають – це чимось завантажити натягнутий трос. Це потрібно для того, щоб уразі розриву троса він не прилетів до вашого автомобіля і не пошкодив кузов. Якщо у вас немає спеціального приладдя, ви можете накинути на трос звичайний килимок чи, наприклад, непотрібну куртку. Коли трос трісне, вантаж притисне його до землі і ніхто не постраждає.
  • Пам’ятайте, коли ви почали рух, трос завжди має бути під натяжкою, але робити це потрібно дуже плавно та обережно, щоб на самому початку не залишитися без знаряддя. Якщо не дотримуватись цього правила, ви постійно будете тягнути свого рятівника і рвати йому коробку передач. Також в результаті сильного ривка можна порвати сам трос та кронштейн.
  • Будьте завжди на зв’язку. Краще за все, щойно ви розпочали буксирування, зателефонуйте іншому водієві. Якщо в машині є система hands-free, тоді спілкуйтеся через неї, якщо немає, тоді використовуйте гучний зв’язок. Але ви постійно повинні обмінюватися інформацією, щоб уникнути непередбачуваних неприємностей.

Краще, звісно, щоб ваш автомобіль ніколи не ламався, але, якщо знадобиться буксирування, ви вже знатимете, що робити.

Нагадаємо вам, як власноруч замінити колесо в автомобілі та не втрапити в халепу: ефективні поради водіям

Оценка материала:

5.00 / 1
Як правильно буксирувати автомобіль: корисні поради водіям 5.00 5 1
Життя та Стиль / Автоклуб
06.07.2022 895
Еще материалы раздела «Автоклуб»