<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп вимагає від Європи "збільшити розмір підтримки України до американського"  Столтенберг назвав перешкоду вступу України до НАТО  Перший день травня в Україні буде сухим і теплим  В Україні пануватиме суха і тепла погода: прогноз погоди на 1 травня  Вдома дешевше? У скільки українцям обійдеться паска на свято  Армія РФ готується до наступу: в ISW оцінили, які напрямки оберуть окупанти  Синоптики прогнозують "надзвичайно спекотне" літо в Європівсі новини дня
Бізнес
Технології
16.07.2022 3255

Гелікоптер NASA призупиняє польоти на Марсі: в NASA пояснили причину

Національне управління США з аеронавтики та дослідження космосу (NASA) призупиняє польоти гелікоптера Ingenuity на Червоній планеті. На Марсі розпочались сезон пилу та зима.

_imeni_1_1810_650x410_16.07.22

Про це пише РБК-Україна з посиланням на пресслужбу NASA.

Зазначається, що через зміну сезону, на Марсі буде недостатньо сонячного світла для підзарядки батареї гелікоптера. Водночас очікується, що Ingenuity зможе продовжити польоти вже в липні.

"Зараз на Марсі сезон пилу та зима, а це означає, що в повітрі більше пилу та менше сонячного світла для того, щоб зарядити батареї Ingenuity. Очікується, що рівень пилу знизиться пізніше в липні, тому команда вирішила дати акумуляторам гелікоптера перерву на кілька тижнів і відновити їх щоденний рівень заряду", - пише пресслужба.

Нагадаємо, РБК-Україна писало про те, що нещодавно телескоп NASA Hubble сфотографував спіральну галактику CGCG 396-2, яка розташована у сузір'ї Оріон.

Тим часом марсохід Perseverance зібрав 10-й зразок ґрунту Марсу.

Оценка материала:

5.00 / 3
Гелікоптер NASA призупиняє польоти на Марсі: в NASA пояснили причину 5.00 5 3
Бізнес / Технології
16.07.2022 3255
Еще материалы раздела «Технології»