<
НОВИНИ ДНЯ: Рецепт заварної лимонної паски  На вихідних в Україні похолоднішає, - прогноз  З якими хворобами можуть мобілізувати: Міноборони опублікувало список  Ходжес оцінив шанси України провести контрнаступ цього року  В Україні на вихідних вдень до 24° тепла, на півночі та сході - нічні заморозки  Поверх має значення? Як зекономити при покупці квартири в Києві  Мобілізація в Україні: стало відомо, що буде з чоловіками, які ухиляються від проходження ВЛКвсі новини дня
Бізнес
Технології
19.07.2022 6174

NASA показало фотографію галактики, яка викривляє простір та час

Телескоп Hubble, який належить NASA, сфотографував галактику, яка викликає викривлення простору та часу.

potw2229a_19.07.22

Про це пише РБК-Україна з посиланням на пресслужбу обсерваторії.

Як зазначають в NASA, цей процес називається гравітаційним лінзуванням. Масивне небесне тіло, наприклад, скупчення галактик, викликає викривлення простору й часу, що провокує також й викривлення світла, яке проходить навколо нього.

Тіло, яке спричиняє викривлення світла, називається гравітаційною лінзою, а спотворений фоновий об’єкт - "лінзованим".

"Гравітаційне лінзування призвело до дзеркального відображення галактики в центрі зображення, створивши захоплюючий центральний елемент", - пише пресслужба NASA.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що телескоп NASA Hubble продемонстрував нову вражаючу фотографію, на якій зображено кулясте зоряне скупчення NGC 6569.

Оценка материала:

5.00 / 6
NASA показало фотографію галактики, яка викривляє простір та час 5.00 5 6
Бізнес / Технології
19.07.2022 6174
Еще материалы раздела «Технології»