<
НОВИНИ ДНЯ: Бутерброди з оселедцем і буряком на чорному хлібі: рецепт ефектної закуски  Свята в травні: чи будуть в Україні додаткові вихідні  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Жителі яких країн готові воювати за свою країну і які у рейтингу українці — опитування  Рецепт рибного супу з лососем  Синоптик назвала точну дату, коли до України повернеться 20-градусне тепло  Інфляція в Україні прискориться: експерти назвали дві причини зростання цінвсі новини дня
Прес-релізи
Інше
19.07.2022 164

Як підвищити врожайність сої: основні заходи агрономів

Соя — рослина сімейства Бобових, яка вирізняється високою рентабельністю. Це і пояснює її популярність серед українських аграріїв. Проте слід врахувати одну особливість цієї культури, а саме велике споживання з ґрунту поживних речовин. У зв'язку з цим соя потребує правильної організації системи підживлення. Тільки в цьому випадку можна бути впевненим у високих кількісних та якісних показниках врожайності

Необхідні для сої мікроелементи: які мікродобрива використовувати

Уповільнений ріст та зниження врожайності — це результат нестачі поживних речовин. Важливу роль в розв'язанні цієї проблеми відіграють мікродобрива для сої, зокрема ті, що містять такі компоненти:

1. Бор. Має важливе значення для вуглеводного обміну, регулює процес вироблення стимуляторів та інгібіторів росту. Завдяки цьому мікроелементу покращується формування кореневих бульбочок. Окрім того, бор бере участь у поділі клітин та утворенні їх мембран. Допомагає рослинам засвоювати кальцій та азот. Дефіцит бору проявляється у вигляді деформації молодих листків з міжжилковим хлорозом, уповільненого чи дуже різкого росту верхніх точок.

2. Молібден. Сприяє розвитку бульбочок, формуванню коренів. Допомагає рослинам краще засвоювати азот. Вносити цей мікроелемент краще з бором. При дефіциті молібдену уповільнюється ріст рослин, вони жовтіють. Старіше листя може опадати, молоде стає червоно-багряним.

3. Фосфор. Важливий елемент для формування та росту кореневої системи, листків, насіння. При недостатньому розвитку коренів культура може вражатися кореневими гнилями та бактеріозами.

4. Цинк. Сприяє правильній роботі ферментативної системи. Бере участь в синтезі нуклеїнових кислот та в обмінних процесах фітогормонів росту. Нестачу цинку можна розпізнати за хлорозом молодих листків, уповільненим ростом, жовтуватою плямистістю.

На живлення сої впливає погода. Так, у прохолодне, дощове літо їй буде не вистачати багатьох потрібних мікроелементів.

Як підживити сою, щоб повністю використати генетичний потенціал рослини

soya-superagronom-28868_1

Щоб забезпечити сою всіма необхідними мікроелементами, необхідно підходити до цього питання комплексно. Для цього рекомендовано спочатку зробити аналіз ґрунту з метою визначення нестачі поживних речовин у ньому. Мікродобрива під сою вносять двома способами:

1. Некореневе підживлення. Передбачає передпосівну обробку насіння, завдяки якій підвищується схожість. Ядро наповнюється важливими мікроелементами, зміцнюється і дає потужний старт для майбутнього розвитку рослин. Культура стає стресостійкою.

2. Позакореневе підживлення. Такий спосіб удобрення в більшості випадків передбачає використанням розпилювальної техніки. Препарати вносяться методом зрошення самих рослин або їх кореневої системи. Завдяки позакореневому підживленню суттєво підвищуються зносостійкість сої, її врожайність, плоди стають естетично привабливими.

З метою отримання максимального ефекту від застосування мікродобрив для сої слід дотримуватись певних правил. Не можна підживлювати культуру під час дощу чи по мокрих листках, а також в сильну спеку, особливо якщо листки під її впливом підв'яли. Удобрення проводять не пізніше ніж за 2 тижні до початку цвітіння. Забороняється підживлювати культуру більше ніж 2 рази на тиждень.

Заручаємося підтримкою професіоналів

Використання мікродобрив для сої дозволяє отримати суттєвий приріст урожаю. Щоб правильно їх застосовувати, варто звернутися за допомогою до спеціалістів. Так, співробітники компанії «Санберрі Україна» — одного з лідерів ринку — розкажуть про всі нюанси підживлення сої і стануть вашими персональними консультантами в аграрній сфері.

Компанія спеціалізується на виготовленні екологічних, високоефективних комплексних добрив. Серед її асортименту можна знайти найбільш відповідні варіанти для кожного етапу підживлення сої.

Оценка материала:

5.00 / 2
Як підвищити врожайність сої: основні заходи агрономів 5.00 5 2
Прес-релізи / Інше
19.07.2022 164
Еще материалы раздела «Інше»