<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єрвсі новини дня
Політика
Світ
22.07.2022 740

Скільки Росія за день витрачає на війну проти України та яких втрат зазнає

Росія витрачає на день війни проти України близько 400 млн дол. Найдорожче країні-агресорці обходяться снаряди та ракети, якими вона атакує Україну.

Одна з найменших статей витрат – це зарплати російських військових. Пише ТСН. 

Про це повідомляє Forbes.

Щодо витрат на армію, то російським контрактникам пропонують зарплату від 200 до 300 тис. руб. на місяць за війну проти України, а також додаткові виплати (53 дол. добових та виплата бойових).

У середньому РФ на одного солдата, що воює, витрачає близько 200 дол. на день. Кількість російських військ становить близько 100 тис. осіб. Тобто витрати на оплату російського війська складають близько 20 млн дол. на день. А на компенсації за поранених і вбитих військових бюджет РФ має витрачати близько 50 млн дол. на день.

За добу окупанти використовують до 50 тис. снарядів на близько 1000 дол. По Україні загарбники випускають приблизно 20 ракет на день. Ціни на них коливаються від кількох сотень тисяч доларів до 10 млн дол. і більше. Найчастіше Росія використовує ракети комплексів "Іскандер" по 3 млн дол. кожна, "Калібр" по 6,5 млн дол. та дешевші радянські ракети Х-22 і Х-55 вартістю 1-2 млн. дол. Тож середня вартість однієї російської ракети становить близько 3 млн. дол.

Витрати на військову техніку

Найбільше серед військової техніки Росія втрачає танків та авіації. Так, у середньому за день війни втрачається авіації на суму 60 млн дол., а танків і бронемашин – на 40 млн. дол.

Згідно з інформацією від Генштабу ЗСУ, окупанти втратили в Україні понад 1650 танків. Ціна одного – від 0,5 млн до 3-5 млн дол. Більшість знищених танків ­– модернізовані Т-72Б, їхня вартість – близько 2 млн. дол.

Ціни на російську бронетехніку становлять від 150-200 тис. дол. за старі МТ-ЛБ та БМП-1 до 2 млн дол. за модернізовані БМП-2 та БМП-3.

Найдорожче Росії обходиться авіація та флот. Ціна старого штурмовика Су-25 – близько 11 млн. дол., а нового Су-35 – 100 млн. дол. Тож середня вартість одного збитого ворожого літака становить 25 млн. дол.

Звісно, найдорожчою втратою РФ є затоплений крейсер "Москва" – 750 млн. дол. Загалом Україна знищила російського флоту на суму понад мільярд доларів за весь час війни.

Супутні втрати РФ

Орієнтовні витрати на підтримку тилу складають 50-100 млн доларів на день.

Загалом Росія щодня втрачає на війні суму, рівну вартості експорту газу до ЄС.

Від початку повномасштабного вторгнення до України країна-агресорка витратила на війну близько 55 млрд дол.

У довгостроковій перспективі РФ може заплатити одну з найвищих цін за війну після Другої світової.

Оценка материала:

5.00 / 2
Скільки Росія за день витрачає на війну проти України та яких втрат зазнає 5.00 5 2
Політика / Світ
22.07.2022 740
Еще материалы раздела «Світ»