<
НОВИНИ ДНЯ: Чи буде початок квітня теплішим за останній місяць весни: метеорологиня про погоду у травні  Голова Держаної авіаційної служби розповів про умови та ризики відновлення польотів  "Не хвилюйтесь, точно будуть": посол Данії сказав, коли Україна отримає F-16  Синоптикиня попередила про похолодання: де будуть заморозки  Чому спікер Джонсон погодився на допомогу Україні — The New York Times  Допоможе виграти війну чи просто її подовжить: Зеленський про роль допомоги США  Включно з ATACMS: коли США можуть відправити зброю Україні – відповідь сенаторавсі новини дня
Бізнес
Технології
01.08.2022 8217

На Землю впав уламок китайської неконтрольованої ракети

Уламок розгінного блоку космічної ракети Китаю, вага якого становить близько 22 тонни, неконтрольовано впав на Землю в районі острова Борнео.

gettyimages_127555991_4_650x410_01.08.22

Про це пише РБК-Україна з посиланням на Spaceflight Now.

Це вже третій випадок протягом двох останніх років, коли Китай допустив неконтрольований вхід в атмосферу великих розгінних блоків.

Наразі немає жодних повідомлень про виявлення уламків або ж пошкодження. На думку експертів, вхід уламків в атмосферу зменшив ризик для населення, однак й його можна було уникнути.

Перші блоки ракети після відпрацювання розгону ракети були відділені та впали у Південнокитайське море.

На відео можна побачити, як уламки згорають в атмосфері.

Тим часом у NASA стверджують, що Китай не надавав жодних даних про траєкторію падіння решток. Космічне управління закликало країни відповідально відноситись до безпеки людей на Землі.

Нагадаємо, РБК-Україна писало про те, що вчені виявили ідеальні місця для будівництва майбутніх баз на Луні.

Оценка материала:

5.00 / 4
На Землю впав уламок китайської неконтрольованої ракети 5.00 5 4
Бізнес / Технології
01.08.2022 8217
Еще материалы раздела «Технології»