НОВИНИ ДНЯ: Чи мобілізують випускників перед вступом на магістратуру чи аспірантуру: відповідь Зеленського  Путін видав чергову хвору маячню: що сказав цього разу  Коли ховатимуть героїв на Військовому меморіальному кладовищі: у Мінветеранів назвали терміни  У частині України оголосили штормове попередження: де очікувати негоду  У Міноборони роз'яснили оновлений процес мобілізації згідно з новим законопроєктом  Нові акцизні ставки на сигарети в євро є важливою євроінтеграційною вимогою, - експерт  Україну знову накриє дощ і сильний вітер: прогноз погоди на 29 березнявсі новини дня
Політика
Росія
12.08.2022 854

Відсторонено до 40% генералів РФ. Чому Шойгу ще на посаді: відповідь Генштабу

Міністр оборони Російської Федерації Сергій Шойгу досі залишається на посаді, щоб уникнути дискредитації військово-політичного керівництва країни. При цьому вже відсторонено до 40% генералів і офіцерів, причетних до війни проти України.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на брифінг заступника начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексія Громова.

За його словами, в Росії тривають репресії щодо вищого і старшого офіцерського складу через провали стратегічних планів в Україні.

"За наявними даними, міністр оборони Росії Шойгу і начальник Генштабу Герасимов залишаються на посадах виключно для запобігання дискредитації вищого військово-політичного керівництва. Близько 30-40% генералів та офіцерів, які брали участь у плануванні "спецоперації", відсторонені від виконання службових обов'язків і знаходяться під слідством", - зазначив Громов.

Він також додав, що з урахуванням вибухів на аеродромах "Саки" і "Зябровка" (Білорусь) очікуються нові кадрові рішення щодо їх керівництва.

Нагадаємо, в середині липня Шойгу віддав наказ силам вторгнення атакувати на всіх напрямках в Україні.

Він також вимагав знищити системи HIMARS, які застосовують Збройні сили України.

Оценка материала:

5.00 / 2
Відсторонено до 40% генералів РФ. Чому Шойгу ще на посаді: відповідь Генштабу 5.00 5 2
Політика / Росія
12.08.2022 854
Еще материалы раздела «Росія»