НОВИНИ ДНЯ: В Україні у четвер прогнозують потепління до +20°  Лукашенко зламав версію Путіна про "втечу" терористів до України  Загроза наступу РФ на Харків: місцевий депутат про сили РФ у Бєлгородській та Курській областях  Синоптики потішили прогнозом погоди в Україні: наскільки потепліє  У Повітряних силах розповіли, чому росіяни зменшили інтервали між атаками на Україну  Охорона Кримського мосту зменшилась, він втратив один периметр оборони – речник ВМС ЗСУ  Я б не недооцінював ворога, проте ми їх обіграли по всіх ключових напрямках – Малюквсі новини дня
Бізнес
Технології
14.08.2022 1244

Космічний апарат NASA побачив, як комета врізалася в Сонце

Космічний апарат NASA під назвою SOHO за допомогою своїх приладів зафіксував смертельне занурення комети в Сонце.

ddc614f023d2d84c487b8bb1a7c07e67_14.08.22

Такі події відбуваються досить часто, але ця комета була більша за собі подібних, а тому привернула увагу вчених. Пише ТСН. 

Про це пише Futurism.

З кількох зображень, які зробив апарат SOHO, вчені змонтували відео того, як комета наближається до Сонця та занурюється у нашу зірку.

Вчені вважають, що комета, яка насправді є шматком льоду, розчинилася в атмосфері Сонця внаслідок катастрофічного зближення.

За словами астронома Тоні Філіпса, ця комета була представником сімейства Присонячних комет Крейца. Вважається, що всі ці комети, які обертаються на близькій орбіті до нашої зірки, колись були частиною величезної комети, яка розпалася на шматки кілька сотень років тому.

Раніше вчені на Юпітері зафіксували яскравий спалах: у планету врізалося невідоме небесне тіло.

Оценка материала:

5.00 / 2
Космічний апарат NASA побачив, як комета врізалася в Сонце 5.00 5 2
Бізнес / Технології
14.08.2022 1244
Еще материалы раздела «Технології»