<
НОВИНИ ДНЯ: Трампу загрожує увʼязнення через розголошення інформації про суд  Лукашенко тікає до Януковича?: диктатор звів нову "хату" у РФ, яку видно навіть з космосу  Укргідрометцентр прогнозує зміну погоди в Україні: до чого готуватись  Сильні заморозки скують Україну: названо три області, де буде найхолодніше  8 травня Україну накриє антициклон: що буде з погодою  Синоптики попереджають про заморозки  "Безвідповідальна риторика". Пентагон відреагував на майбутні ядерні навчання РФвсі новини дня
Бізнес
Технології
03.09.2022 1495

Телескоп James Webb уперше зробив світлину екзопланети

Космічний телескоп James Webb вперше після початку роботи у космосі зробив фотографію екзопланети.

1662111960-309_03.09.22

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Європейське космічне агентство (ESA).

Екзопланетою на зображенні телескопа є HIP 65426 b. Вона приблизно у 6-8 разів перевищує масу Юпітера і за віком молода (приблизно від 15 до 20 мільйонів років) порівняно із Землею, якій 4,5 мільярда років.

Астрономи відкрили планету ще в 2017 році за допомогою інструменту SPHERE на великому телескопі Європейської південної обсерваторії в Чилі та зробили її зображення за допомогою коротких інфрачервоних хвиль.

Зображення James Webb, зроблене в середньому інфрачервоному світлі, показує нові деталі, які наземні телескопи не змогли б виявити.

Як повідомляв Укрінформ, космічний телескоп James Webb зробив декілька нових світлин планети Юпітер.

Найпотужніший телескоп «Джеймс Вебб» (James Webb) вартістю 10 мільярдів доларів був запущений у космос наприкінці грудня. Серед ключових цілей обсерваторії – вивчення перших екзопланет, зірок-піонерів.

Оценка материала:

5.00 / 1
Телескоп James Webb уперше зробив світлину екзопланети 5.00 5 1
Бізнес / Технології
03.09.2022 1495
Еще материалы раздела «Технології»