<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні на вихідних вдень до 24° тепла, на півночі та сході - нічні заморозки  Поверх має значення? Як зекономити при покупці квартири в Києві  Мобілізація в Україні: стало відомо, що буде з чоловіками, які ухиляються від проходження ВЛК  У росіян справді є план захоплення Харкова чи Сум – командувач Сухопутних військ  Заморозки і антициклон Sven: синоптик розповіла про погоду на 4 травня в Україні  Шалені черги біля ТЦК Києва: в Міноборони озвучили альтернативу тривалим очікуванням  Україна має право завдавати ударів по території Росії західною зброєю — голова МЗС Британіївсі новини дня
Бізнес
Технології
11.09.2022 1002

Hubble сфотографував утворення зірок за сотні тисяч світлових років від Землі: яскравий кадр

Космічний телескоп Hubble сфотографував спіраль із зірок у сусідній галактиці Мала Магелланова Хмара. Остання ж розташована за 200 тисячі світлових років від Землі.

image_380_11.09.22_1

Про це пише РБК-Україна з посиланням на Space.

Мала Магелланова Хмара, на думку вчених, містить спіраль, де утворюється потік газу. Потік, зі свого боку сприяє народженню зірок у зоряних яслах, які мають назву NGC 346.

Приблизний діаметр NGC 346 становить майже 150 світлових років. Також зоряні ясла містять матеріал, який важить як 50 тисяч сонць.Вчені спантеличені тим, наскільки швидко там утворюються зірки.

Мала Магелланова Хмара має простіший хімічний склад ніж у Чумацькому шляху. Зірки в ній гарячіші та згоряють швидшеюю.

"Зірки - це машини, які формують Всесвіт. У нас не було б життя без зірок, і все ж ми не до кінця розуміємо, як вони утворюються", - заявила астроном Наукового інституту космічного телескопа в Балтіморі Елена Саббі.

Нагадаємо, РБК-Україна писало про те, що нещодавно James Webb зробив яскраві фотографії Юпітера, а Hubble показав зоряне скупчення у сузір'ї Стрілець.

Оценка материала:

5.00 / 2
Hubble сфотографував утворення зірок за сотні тисяч світлових років від Землі: яскравий кадр 5.00 5 2
Бізнес / Технології
11.09.2022 1002
Еще материалы раздела «Технології»