НОВИНИ ДНЯ: Коли прийде весняне тепло: прогноз погоди в Україні на п'ять днів  Атака на нафтопереробну галузь Росії: удари українських дронів можуть спричинити кризу — експерт  У порти Одеси незабаром повернуться великі контейнеровози та пороми, - ЗМІ  Прогноз погоди на 19 березня: де в Україні буде дощ і мокрий сніг  Частина "вагнерівців" виїхала з Білорусі. "Гаюн" назвав можливу причину  Хто з військовозобов'язаних може законно відмовитися від повістки – пояснення юристки  Вибух військового вертольота у Придністров’ї: експерт прогнозує повну втрату боєздатності сепаратистіввсі новини дня
Бізнес
Технології
27.09.2022 1831

Корабель NASA спробує збити супутник астероїда. Де і коли дивитися

У ніч на вівторок, 27 вересня, космічний корабель місії DART Національного управління з аеронавтики та дослідження космічного простору США (NASA) має врізатись у супутник астероїда Дідім – Діморф.

630_360_1620904791-574_27.09.22

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Space.com.

Очікується, що саме зіткнення відбудеться о 02.14 за київським часом.

Якщо все піде за планом, космічний корабель DART вріжеться зі швидкістю 6,6 км за секунду в Діморф, намагаючись змінити траєкторію його руху.

Місія має на меті перевірити теорію про те, що цей метод можна використати для зміни курсу астероїда, якщо космічний камінь у майбутньому прямуватиме прямо в бік Землі.

Хоча ані Дідім, ані Діморф не становлять загрози для планети Земля, результати місії DART нададуть важливу інформацію вченим та інженерам для розробки планів захисту Землі на майбутнє.

За трансляцією NASA можна спостерігати із 00.30 за київським часом за посиланням https://www.youtube.com/watch?v=-6Z1E0mW2ag

Як повідомлялося, 24 листопада минулого року NASA спільно з компанією SpaceX успішно запустили в космос ракету-носій Falcon 9 з апаратом місії Double Asteroid Redirection Test (DART). Місія NASA з перенаправлення астероїдів - перша спроба перевірити, чи є реалістичною зміна курсу астероїда.

Оценка материала:

5.00 / 1
Корабель NASA спробує збити супутник астероїда. Де і коли дивитися 5.00 5 1
Бізнес / Технології
27.09.2022 1831
Еще материалы раздела «Технології»