НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Бізнес
Технології
29.09.2022 1170

Південна Корея відмовляється від запуску супутників на російських ракетах

Влада Південної Кореї вирішила скасувати плани щодо запуску своїх супутників за допомогою російських ракет на тлі санкцій міжнародного співтовариства щодо російської космічної програми через розв'язану рф війну проти України.

630_360_1510894431-1697_29.09.22

Про це повідомляє Yonhap, передає Укрінформ.

Зазначається, що корейський уряд планував запустити багатоцільовий супутник Arirang 6 за допомогою ракети "Ангара-1.2" з російського космодрому Плесецьк та спостережний супутник наступного покоління середнього розміру на ракеті "Союз" з космодрому Байконур у Казахстані.

Південнокорейське міністерство науки та IT, яке звернулося до парламенту, вказує на те, що через запроваджені міжнародною спільнотою санкції щодо рф стало важко продовжувати запуски супутників за допомогою російських ракет.

Відомство також попросило парламент виділити додатково 61,1 мільйона доларів у межах нових угод про запуск супутників.

Міністерство планує скасувати російські угоди та шукати нових постачальників, якщо парламент схвалить запит.

Найімовірніше, як зазначається, уряд Кореї підпише угоди зі SpaceX і Європейським космічним агентством щодо запусків. Умови угод з росією є конфіденційними.

Як повідомляв Укрінформ, американська компанія United Launch Alliance (ULA), яка є спільним підприємством Boeing та Lockheed Martin і здійснює запуски в інтересах Пентагону, більше не закуповуватиме російські двигуни РД-180.

Оценка материала:

5.00 / 1
Південна Корея відмовляється від запуску супутників на російських ракетах 5.00 5 1
Бізнес / Технології
29.09.2022 1170
Еще материалы раздела «Технології»