<
НОВИНИ ДНЯ: Ветеран війни назвав головну проблему, яка стримує мобілізацію в Україні  На Великдень українцям прогнозують до +25°  Червоний Хрест робить все, щоб захистити свою російську філію — Лубінець  Експерт пояснив, що вказуватиме на початок постачання винищувачів F-16  Росія змінила тактику застосування безпілотників, - Повітряні сили  На Великдень погода потішить теплом, але будуть грози і заморозки: прогноз на 5 травня  Трамп має намір ініціювати збільшення оборонних бюджетів країн НАТО, - The Telegraphвсі новини дня
Політика
Світ
17.10.2022 623

У столиці Молдови поліція знесла наметове містечко проросійських протестувальників

Молдовська поліція звинуватила прихильників проросійської партії “Шор” у порушеннях під час акції протесту у Кишиневі.

27502f662d91bf1271b97f1bb503129c_17.10.22

Увечері в неділю, 16 жовтня, у столиці Молдови правоохоронці демонтували близько 60 наметів, які встановили прихильники партії проросійського політика та бізнесмена Ілана Шора, який фігурує у низці кримінальних проваджень і переховується за кордоном.

Про це повідомляє stiri.md. Пише ТСН. 

Окрім наметів, які були розкладені на проїжджій частині бульвару Штефана Маре, поліцейські знесли табір протестувальників поблизу парламенту та адміністрації президента.

У поліції повідомили, що демонтаж було здійснено через численні порушення, зафіксовані під час акції протесту. Зокрема, демонстранти принесли небезпечні предмети: ножі, хірургічні ножиці, палиці. Дехто з них перебував у стані алкогольного сп'яніння.

"Зареєстровано кілька провокацій щодо правоохоронців та дії, спрямовані на дестабілізацію ситуації", - повідомили у поліції.

На організованих партією "Шор" протестах вимагають дострокових виборів та укладення угоди з РФ про зниження ціни на газ.

Нагадаємо, російська газова компанія "Газпром" пригрозила Молдові відключити постачання газу 20 жовтня.

Оценка материала:

5.00 / 1
У столиці Молдови поліція знесла наметове містечко проросійських протестувальників 5.00 5 1
Політика / Світ
17.10.2022 623
Еще материалы раздела «Світ»