<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп має намір ініціювати збільшення оборонних бюджетів країн НАТО, - The Telegraph  Коли в Україну надійде більшість обіцяної зброї від союзників  Як працюватимуть банки 6 та 8 травня  Якою буде погода на Великдень: детальний прогноз на вихідні в Україні  На вихідних в Україні похолоднішає, - прогноз  В Україні на вихідних вдень до 24° тепла, на півночі та сході - нічні заморозки  Заморозки і антициклон Sven: синоптик розповіла про погоду на 4 травня в Українівсі новини дня
Бізнес
Технології
28.10.2022 2217

Археологи знайшли два мечі вікінгів на старому цвинтарі

Шведські археологи під час розкопок натрапили на цінну знахідку.

a49b7010cff83e1c5ae76ecc3db7cb72_28.10.22

Археологи зі шведської організації Arkeologerna знайшли мечі епохи вікінгів у районі Вестманланд, неподалік комуни Чепінг. Пише ТСН. 

Про це пише Heritage Daily.

Місце містить 100 могил та 2 кургани. Коли розкопали повністю один із млинів неподалік комуни Чепінг, знайшли в ньому велику схованку скляних намистин. А всередині нього археологи побачили два мечі вікінгів, які були розташовані вертикально.

Крім того, під час розкопок виявили обпалені кістки тварин та рештки людей. Археологи побачили пазурі ведмедя та частини гребінця. Також був іграшковий предмет. Під час дослідження району виявили докази раннього заселення. Були залишки сільськогосподарського землеробства бронзового чи раннього залізного віку.

Район Вестманланд залишається цінним для дослідників історії. Раніше тут уже знаходили мечі доби вікінгів – близько 20 штук. Проте вперше виявили незаймані мечі в одному похованні.

Раніше стало відомо, що жителька Лондона Лара Майклм під час прогулянки знайшла меч XVI століття у багнюці на березі Темзи.

Оценка материала:

5.00 / 4
Археологи знайшли два мечі вікінгів на старому цвинтарі 5.00 5 4
Бізнес / Технології
28.10.2022 2217
Еще материалы раздела «Технології»