<
НОВИНИ ДНЯ: Як допомога США Україні вплине на перебіг війни: прогноз генерала Маломужа  Чи буде початок квітня теплішим за останній місяць весни: метеорологиня про погоду у травні  Голова Держаної авіаційної служби розповів про умови та ризики відновлення польотів  "Не хвилюйтесь, точно будуть": посол Данії сказав, коли Україна отримає F-16  Синоптикиня попередила про похолодання: де будуть заморозки  Чому спікер Джонсон погодився на допомогу Україні — The New York Times  Допоможе виграти війну чи просто її подовжить: Зеленський про роль допомоги СШАвсі новини дня
Бізнес
Технології
18.11.2022 10398

Космічний апарат зафіксував на Сонці "змію", яка рухається з шаленою швидкістю

Потік плазми, який повз, виник в активній області Сонця, де сталося виверження.

2f267bbe0378041957df58a8bfd5703c_18.11.22

Космічний апарат Solar Orbiter зафільмував рух холодних газів в атмосфері Сонця, які рухалися у вигляді "змії". І ця сонячна змія, як виявилося, була провісником масштабного виверження на Сонці. Пише ТСН. 

Про це пише SciTechDaily.

"Змія", яку виявив під час свого наближення до Сонця космічний апарат Solar Orbiter, є потоком холодної плазми, замкненим лініями магнітного поля в більш гарячому навколишньому середовищі атмосфери Сонця.

Плазма є станом матерії, за якого газ є настільки гарячим, що його електрони залишають атоми, і цей газ стає електрично зарядженим і сприйнятливим до магнітних полів. Весь газ, із якого складається Сонце, є плазмою, тому що температура тут більше за 1 млн градусів за Цельсієм.

На основі отриманих даних учені дійшли висновку, що сонячна "змія", яка складається з плазми, рухалася зі швидкістю 170 км/с або 612 тисяч км/год.

Раніше вчені заявили, що в магнітному полі Землі утворилася тріщина через потужний потік сонячних частинок, які вирвалися із Сонця під час чергового сонячного спалаху. Ця діра в магнітосфері дозволила зарядженим сонячним частинкам проникнути глибше в атмосферу планети, внаслідок чого в небі над Норвегією помітили незвичайне, дуже рідкісне рожеве полярне сяйво.

Оценка материала:

5.00 / 4
Космічний апарат зафіксував на Сонці "змію", яка рухається з шаленою швидкістю 5.00 5 4
Бізнес / Технології
18.11.2022 10398
Еще материалы раздела «Технології»