<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єрвсі новини дня
Бізнес
Технології
25.11.2022 1317

Земля з'явилася набагато раніше, ніж вважалося: нове дослідження вчених

Нове дослідження далеких зірок показує, що планети починають своє формування разом із батьківською зіркою, а не через мільйони років, як передбачалося.

9cced958aa07322c34b3921e4137a15a_25.11.22

Раніше передбачалося, що планети не формуються навколо зірки, поки вона не досягне певного розміру. Але нове дослідження вчених із Кембриджського університету говорить про інше. Астрономи вивчили одні з найстаріших зірок у Всесвіті і дійшли висновку, що зірки та навколишні планети формуються одночасно. Пише ТСН. 

Про це пише Forbes.

"Ми досить добре розуміємо, як відбувається процес формування планет, але, коли починається цей процес — ось у чому питання. Метою нашого дослідження було зрозуміти, чи починається формування планет дуже рано, коли ще відбувається формування зірки, або все починається через мільйони років, після того, як зірка вже виросла?" — каже Емі Бонсор із Кембриджського університету.

Вченим наразі відомо про те, що наша Сонячна система почалася з формування Сонця з газової хмари 4,6 млрд років тому. Вважається, що планети почали формуватися навколо нашої зірки з диска, наповненого газом та пилом, за сотні мільйонів років. Зокрема наша Земля, як передбачається, сформувалася 4,5 млрд років тому.

Нагадаємо, дослідники з’ясували, коли і як зникло життя на Марсі.

Оценка материала:

5.00 / 2
Земля з'явилася набагато раніше, ніж вважалося: нове дослідження вчених 5.00 5 2
Бізнес / Технології
25.11.2022 1317
Еще материалы раздела «Технології»