НОВИНИ ДНЯ: Деякі рішення Байдена щодо України можуть допомогти Трампу, - Bloomberg  У РФ стурбовані економічними витратами на продовження війни в Україні, - ISW  Як зберегти очищену картоплю, щоб вона не потемніла  На Марсі вода могла бути ще раніше, ніж вважалося: вчені дослідили найстаріший марсіанський метеорит  В Україну йдуть дощі та мокрий сніг: де і коли буде мокро  Погода в Україні різко зміниться: готуйтеся до снігу та морозів  Сніг на сході і заході: синоптик розповіла, яку погоду в Україні очікувати 26 листопадавсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
21.01.2023 19087

Дуже смачна шарлотка з яблуками: повітряне тісто і карамельна скоринка

Класична шарлотка з яблуками вийде смачною і ароматною навіть у новачків.

1585583928-4803_21.01.23

Повітряна і проста в приготуванні шарлотка з яблуками - це елементарний в приготуванні десерт, який завжди виходить. Найчастіше для приготування десерту нарізані яблука заливають бісквітним тістом. Для шарлотки краще обирати яблука кислуватих сортів з щільною, що не пухкою м'якоттю. Пише ТСН. 

Раніше ми розповідали, як приготувати простий і неймовірно смачний чайний пиріг з варенням.

Проста шарлотка з яблуками

Інгредієнти:

  • борошно - 100 г;
  • яблука - 4 шт.;
  • розпушувач для тіста - 1 ч. л.;
  • ванільний цукор - 1 ч. л.;
  • яйця - 4 шт.;
  • цукор - 100 г;
  • масло для змащування форми - 50 г;
  • цукрова пудра для прикраси - 2 ст. л.

Яблука очистити від насіння і плодоніжки. Якщо шкірка щільна, то видалити і її. Нарізати яблука тонкими часточками. Борошно просіяти разом з розпушувачем. Холодні яйця прямо з холодильника розбити у високу ємність і збивати міксером кілька хвилин. Всипати до яєць ванільний і звичайний цукор, і збивати на високій швидкості міксера, поки маса не стане світлою і пишною.

У яєчну масу частинами всипати борошно з розпушувачем, перемішуючи тісто міксером. За густотою тісто має бути як густа сметана. Якщо збити тісто міксером, то воно буде повітряним і без грудочок.

Форму для випічки змастити олією або вершковим маслом, потім присипати борошном. Замість борошна можна посипати форму панірувальними сухарями, змішаними з цукром. Тоді у випічки з'явиться золотиста карамельна скоринка. На дно форми щільно викласти яблучні часточки. Вилити тісто у форму і рівномірно розподілити. Поставити форму в розігріту до 180° духовку і запікати 30 хвилин.

Готову шарлотку в формі бажано перевернути догори дном і поставити на блюдо або решітку. У такому вигляді дати пирогу охолонути - тоді він легко дістанеться з форми. Остиглу шарлотку з яблуками присипати цукровою пудрою за допомогою ситечка.

Оценка материала:

5.00 / 3
Дуже смачна шарлотка з яблуками: повітряне тісто і карамельна скоринка 5.00 5 3
Життя та Стиль / Суспільство
21.01.2023 19087
Еще материалы раздела «Суспільство»