НОВОСТИ ДНЯ: Україна отримає з Європи 80 Leopard: Spiegel повідомив, коли надійдуть німецькі танки  Дійдуть до Азовського моря: експерт про великий наступ ЗСУ  В Україні 26 січня без опадів, температура вдень до +5°  Зеленський підписав закон про посилення відповідальності в армії  Винищувачі F-16 для України: полковник ЗСУ назвав їхні переваги  Синоптики розповіли, чи чекати сніг чи дощ 26 січня  Зеленький запровадив санкції проти Новинського та інших представників РПЦвсе новости дня
Життя та Стиль
Суспільство
21.01.2023 18137

Дуже смачна шарлотка з яблуками: повітряне тісто і карамельна скоринка

Класична шарлотка з яблуками вийде смачною і ароматною навіть у новачків.

1585583928-4803_21.01.23

Повітряна і проста в приготуванні шарлотка з яблуками - це елементарний в приготуванні десерт, який завжди виходить. Найчастіше для приготування десерту нарізані яблука заливають бісквітним тістом. Для шарлотки краще обирати яблука кислуватих сортів з щільною, що не пухкою м'якоттю. Пише ТСН. 

Раніше ми розповідали, як приготувати простий і неймовірно смачний чайний пиріг з варенням.

Проста шарлотка з яблуками

Інгредієнти:

  • борошно - 100 г;
  • яблука - 4 шт.;
  • розпушувач для тіста - 1 ч. л.;
  • ванільний цукор - 1 ч. л.;
  • яйця - 4 шт.;
  • цукор - 100 г;
  • масло для змащування форми - 50 г;
  • цукрова пудра для прикраси - 2 ст. л.

Яблука очистити від насіння і плодоніжки. Якщо шкірка щільна, то видалити і її. Нарізати яблука тонкими часточками. Борошно просіяти разом з розпушувачем. Холодні яйця прямо з холодильника розбити у високу ємність і збивати міксером кілька хвилин. Всипати до яєць ванільний і звичайний цукор, і збивати на високій швидкості міксера, поки маса не стане світлою і пишною.

У яєчну масу частинами всипати борошно з розпушувачем, перемішуючи тісто міксером. За густотою тісто має бути як густа сметана. Якщо збити тісто міксером, то воно буде повітряним і без грудочок.

Форму для випічки змастити олією або вершковим маслом, потім присипати борошном. Замість борошна можна посипати форму панірувальними сухарями, змішаними з цукром. Тоді у випічки з'явиться золотиста карамельна скоринка. На дно форми щільно викласти яблучні часточки. Вилити тісто у форму і рівномірно розподілити. Поставити форму в розігріту до 180° духовку і запікати 30 хвилин.

Готову шарлотку в формі бажано перевернути догори дном і поставити на блюдо або решітку. У такому вигляді дати пирогу охолонути - тоді він легко дістанеться з форми. Остиглу шарлотку з яблуками присипати цукровою пудрою за допомогою ситечка.

Оценка материала:

5.00 / 3
Дуже смачна шарлотка з яблуками: повітряне тісто і карамельна скоринка 5.00 5 3
Життя та Стиль / Суспільство
21.01.2023 18137
Еще материалы раздела «Суспільство»