НОВИНИ ДНЯ: Путін видав чергову хвору маячню: що сказав цього разу  Коли ховатимуть героїв на Військовому меморіальному кладовищі: у Мінветеранів назвали терміни  У частині України оголосили штормове попередження: де очікувати негоду  У Міноборони роз'яснили оновлений процес мобілізації згідно з новим законопроєктом  Нові акцизні ставки на сигарети в євро є важливою євроінтеграційною вимогою, - експерт  Україну знову накриє дощ і сильний вітер: прогноз погоди на 29 березня  Експерт пояснив, чому ЗСУ важливо бити по аеродромах РФ на окупованих територіяхвсі новини дня
Бізнес
Технології
02.02.2023 1395

Унікальна зелена комета наблизилась до Землі: як її побачити

У Північній півкулі її можна буде побачити у бінокль - виглядатиме вона як невеликий зелений відблиск.

0dca8985ee29c48279697f3e363a7e87_02.02.23

Яскраво-зелена комета вперше за 50 тисяч років пролетить повз Землю та може затриматися у навколоземному космічному просторі протягом місяця. Комета максимально наблизиться до нашої планети 2 лютого. Астрономи кажуть, що подорож об'єкта до Землі тривала приблизно 50 000 років. Пише ТСН. 

Про це пише Бі-бі-сі.

"Ви могли бачити повідомлення про те, що ми можемо побачити цей яскраво-зелений об'єкт, який освітлює небо. На жаль, нічого подібного не буде", — сказала докторка Роберт Мейссі.

Однак подалі від світлового забруднення та на темному небі, ви зможете побачити пляму на небі, якщо знатимете, що і де шукати.

Потенційні дослідники зоряного неба мають більше шансів помітити комету в бінокль, де вона виглядатиме як слабке біле розмиття.

Комети здебільшого складаються з льоду та пилу. Коли вони наближаються до Сонця, лід випаровується, а пил струшується, щоб створити фірмовий довгий хвіст.

"Якщо вам пощастить, ви побачите натяк на хвіст, що відривається від неї, тоді вона буде більше схожа на класичну комету", — зазначила Мейссі.

Нагадаємо, представники NASA заявили, що цю комету вперше помітили в березні 2022 року, коли вона перебувала на орбіті Юпітера.

Оценка материала:

5.00 / 2
Унікальна зелена комета наблизилась до Землі: як її побачити 5.00 5 2
Бізнес / Технології
02.02.2023 1395
Еще материалы раздела «Технології»