<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп має намір ініціювати збільшення оборонних бюджетів країн НАТО, - The Telegraph  Коли в Україну надійде більшість обіцяної зброї від союзників  Як працюватимуть банки 6 та 8 травня  Якою буде погода на Великдень: детальний прогноз на вихідні в Україні  На вихідних в Україні похолоднішає, - прогноз  В Україні на вихідних вдень до 24° тепла, на півночі та сході - нічні заморозки  Заморозки і антициклон Sven: синоптик розповіла про погоду на 4 травня в Українівсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
13.02.2023 6539

Апетитне шоколадне печиво "Брауні"

Смачне печиво як у кав’ярні можна приготувати самостійно.

За цим простим рецептом ви зможете власноруч зробити шоколадний десерт, який на смак та текстурою нагадує славнозвісний американський пиріг брауні. Пише ТСН. 

Для приготування шоколадних десертів обирайте шоколад з високим вмістом какао (не нижче 72%). Плитки з меншим відсотком вмісту какао гірше плавляться, бо в них додають загусники та замінники какао-масла.

Інгредієнти:

  • 2 яйця
  • 200 г темного шоколаду 70%
  • 140 г цукру
  • 100 г борошна
  • 60 г вершкового масла
  • 1 ч.л розпушувача
  • дрібка солі
  • цукрова пудра

Час приготування: 90 хвилин

Приготування покроково:

1. На водяній бані розтоплюємо чорний шоколад та вершкове масло. Коли суміш стане однорідною, даємо їй трохи охолонути.

2. В окремій мисці збиваємо яйця з цукром. Потім додаємо шоколадну масу, добре перемішуємо. Сюди ж просіюємо борошно, додаємо розпушувач та дрібку солі. Замішуємо еластичне тісто.

3. Миску накриваємо плівкою і відправляємо в морозилку на 30-40 хвилин, щоб маса трохи затверділа і не розтікалася під час випікання. У холодильнику тісто застигатиме довше, на це знадобиться година-дві.

4. Коли тісто схопиться, формуємо невеликі кульки, обвалюємо їх у цукровій пудрі та викладаємо на застелене пергаментом деко в шаховому порядку. Під час випікання печиво збільшиться в розмірі, але не пристане одне до одного.

5. Випікаємо 12-15 хвилин за температури 180 °C. Вам може здатися, що печиво ще не готове і занадто м'яке, але додавати час не варто. Коли печиво охолоне, маса стабілізується й стане більш пружною, зате печиво збереже ніжну текстуру і не пересохне.

Оценка материала:

5.00 / 3
Апетитне шоколадне печиво "Брауні" 5.00 5 3
Життя та Стиль / Суспільство
13.02.2023 6539
Еще материалы раздела «Суспільство»