<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп має намір ініціювати збільшення оборонних бюджетів країн НАТО, - The Telegraph  Коли в Україну надійде більшість обіцяної зброї від союзників  Як працюватимуть банки 6 та 8 травня  Якою буде погода на Великдень: детальний прогноз на вихідні в Україні  На вихідних в Україні похолоднішає, - прогноз  В Україні на вихідних вдень до 24° тепла, на півночі та сході - нічні заморозки  Заморозки і антициклон Sven: синоптик розповіла про погоду на 4 травня в Українівсі новини дня
Політика
Світ
21.02.2023 481

"Це сигнал не лише для Росії, але й для Китаю": експерт про візит Байдена до України

США розглядають Україну як частину ЄС та НАТО.

4c84765c1608a4e83c379a5529f7f755_21.02.23

20 лютого, відбувся історичний момент - президент США Джо Байден прибув до Києва. Візит відбувся у надзвичайній секретності. Утім, це сигнал не лише для Кремля, а й Китаю в особі Сі Цзіньпіна, який фактично включився у війну. Пише ТСН. 

Про це повідомив в ефірі спільного телемарафону експерт-міжнародник Руслан Осипенко.

"Ми бачили присутність міністра закордонних справ Ван Ї на Мюнхенській безпековій конференції, а потім він поїхав у Москву. І в Пекіні, і в Москві готуються заяви до річниці війни. Тому цей візит є фактично сигналом і одному керівнику, і іншому про те, що Сполучені Штати, як лідер демократичного табору країн, фактично будуть стояти пліч-о-пліч з Україною, щоб не сталося", - йдеться у повідомленні.

За словами експерта, конфлікт відбувається на фоні оголошеного Росією наступу, ба більше, включення Китаю у цю війну в разі, якщо Пекін підтримуватиме суверенітет.

"Тобто було кілька дипломатичних сигналів з одного табору в інший. І зараз візит Байдена перекриває всі ці сигнали з табору авторитарних країн і дає їм чіткий сигнал про те, що Сполучені Штати будуть підтримувати Україну до перемоги. Точка біфуркації, коли були сумніви про солідарність Заходу, про підтримку України, вистоїть вона чи ні, залишилися в минулому. Зараз Байден демонструє лідерство. Тобто виступає як лідер демократичного табору, який буде підтримувати Україну", - зазначив Осипенко.

Він також вважає, що у США Україну розглядають як частину ЄС та НАТО.

"Тут є декілька моментів. Перше — Байден мав зустрічатися з країнами Бухарестської дев’ятки. Фактично це проамериканські європейські країни. Те, що Байден приїхав спочатку в Україну, а потім поїде зустрічатися з ними, говорить про те, що ми вже належимо до табору цих європейських країн. Тобто нас вже розглядають як частину ЄС і НАТО", - додає експерт.

Осипенко зауважує, що за рік повномасштабної війни приїзд Байдена до України підтверджує, що вирівнявся баланс сил.

"Табір демократичних країн Заходу фактично підтягнув наш баланс, хоча інтереси Росії й України на сьогодні діаметрально протилежні. Ми рухаємося в ЄС, а Росія прагне нас повернути у свою сферу впливу. Але завдяки нашим партнерам ми стаємо сильнішими і ми переможемо, не дивлячись на оголошення наступу з боку ворога", - каже експерт.

Водночас керівник Офісу президента наголосив у соцмережі на тому, що візит є стратегічним: "Будуть пришвидшені усі питання, в тому числі ті, які підвисли".

Руслан Осипенко вважає, що йдеться про пришвидшення надходження танків і важкого озброєння для того, щоб ми могли підготуватися і здійснити контрнаступ.

"Стає зрозумілим, що Кремль обрав тактику затягування війни, він очікує 2024 рік, коли може змінитися влада у США, розраховує на Трампа з його командою “Make America Great Again”, що вони прийдуть і змусять Україну сісти за стіл перемовин так, як хоче цього Кремль.Тому, я думаю, буде прискорення надання нам всього необхідного для того, щоб здійснити контрнаступ вже у 2023 році", - наголошує експерт.

Додамо, що під час візиту Джо Байдена оголосили повітряну тривогу по всій території нашої держави. Відомо, що піднялися МіГи з території Білорусі. Зрозуміло, що візит очільника Білого дому дратує росіян.

"Ще тиждень вони будуть обговорювати цю подію на всіх майданчиках, починаючи з Кремля, завершуючи пропагандистами, які будуть розглядати, хто і як вітався, на яких машинах приїхали. Врешті-решт вони зроблять висновок для себе, що нічого той візит не вартий, аби заспокоїти свій електорат. В дійсності ж це неправда", - підсумовує експерт.

Додамо, що президент США Джо Байден під час спільного брифінгу з президентом України Володимиром Зеленським заявив, що Україна вже домоглася успіху у війні, яку розв’язала Росія, і попри всі очікування, й надалі здобуватиме перемоги на полі битви.

Оценка материала:

5.00 / 2
"Це сигнал не лише для Росії, але й для Китаю": експерт про візит Байдена до України 5.00 5 2
Політика / Світ
21.02.2023 481
Еще материалы раздела «Світ»