<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єрвсі новини дня
Бізнес
Технології
27.02.2023 756

За розміром як Юпітер: астрономи виявили незвичну планету, яка обертається навколо крихітної зірки

Планета була підтверджена та охарактеризована командою за допомогою різноманітних наземних телескопів та інструментів.

d8263a590bfc4e9c1e201c469418b8de__27.02.23

Величезна «заборонена планета» обертається навколо крихітної зірки та в 4 рази перевищує її розмір. Таке відкриття може поставити під сумнів теорію про те, як утворюються газові гіганти, такі як Юпітер. Пише ТСН. 

Про це пише Space.com.

Як стало відомо, астрономи виявили незвичну планетарну систему, яка складається з планети розміром як Юпітер та обертається навколо крихітної зірки. Ця «заборонена» конфігурація масивної планети, що обертається навколо відносно крихітної зірки, може поставити під сумнів теорії про те, як утворюються планети-гіганти.

Позасонячна планета, або «екзопланета», обертається навколо червоного карлика, позначеного TOI 5205, який набагато холодніший і менший за Сонце. Невеликий розмір і відносно низька температура цих M-карликових зірок, найпоширенішого типу зоряних тіл у Чумацькому Шляху , роблять їх червонішими за Сонце.

Хоча в середньому цей клас зірок містить більше планет навколо себе, ніж інші типи зірок. Відкриття цієї екзопланети під назвою TOI 5205b астрономами за допомогою телескопа NASA Transiting Exoplanet Survey Satellite (TESS) ставить під сумнів цю концепцію. Планета була підтверджена та охарактеризована командою за допомогою різноманітних наземних телескопів та інструментів.

Напередодні астрономи з Університету Макгілла в Канаді та Індійського інституту наук змогли зафіксувати радіосигнал, який виходить від атомів водню в далекій галактиці.

Оценка материала:

5.00 / 2
За розміром як Юпітер: астрономи виявили незвичну планету, яка обертається навколо крихітної зірки 5.00 5 2
Бізнес / Технології
27.02.2023 756
Еще материалы раздела «Технології»