<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупнення  Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літа  Перед вихідними в Україні будуть дощі та грози: де знадобиться парасолька   На 26 квітня в Україні прогнозують дощі та грози  В Україні 26 квітня дощі та грози, на південному сході прогріє до 26°  Частину областей накриють дощі, попереджають про грози й туман: погода на 26 квітня  Прогноз погоди на 26 квітня: де знову очікуються сильні заморозкивсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
20.03.2023 972

Апетитне шоколадне печиво "Брауні"

Смачне печиво як у кав’ярні можна приготувати самостійно.

За цим простим рецептом ви зможете власноруч зробити шоколадний десерт, який на смак та текстурою нагадує славнозвісний американський пиріг брауні. Пише ТСН. 

Для приготування шоколадних десертів обирайте шоколад з високим вмістом какао (не нижче 72%). Плитки з меншим відсотком вмісту какао гірше плавляться, бо в них додають загусники та замінники какао-масла.

Інгредієнти:

  • 2 яйця
  • 200 г темного шоколаду 70%
  • 140 г цукру
  • 100 г борошна
  • 60 г вершкового масла
  • 1 ч.л розпушувача
  • дрібка солі
  • цукрова пудра

Час приготування: 90 хвилин

Приготування покроково:

1. На водяній бані розтоплюємо чорний шоколад та вершкове масло. Коли суміш стане однорідною, даємо їй трохи охолонути.

2. В окремій мисці збиваємо яйця з цукром. Потім додаємо шоколадну масу, добре перемішуємо. Сюди ж просіюємо борошно, додаємо розпушувач та дрібку солі. Замішуємо еластичне тісто.

3. Миску накриваємо плівкою і відправляємо в морозилку на 30-40 хвилин, щоб маса трохи затверділа і не розтікалася під час випікання. У холодильнику тісто застигатиме довше, на це знадобиться година-дві.

4. Коли тісто схопиться, формуємо невеликі кульки, обвалюємо їх у цукровій пудрі та викладаємо на застелене пергаментом деко в шаховому порядку. Під час випікання печиво збільшиться в розмірі, але не пристане одне до одного.

5. Випікаємо 12-15 хвилин за температури 180 °C. Вам може здатися, що печиво ще не готове і занадто м'яке, але додавати час не варто. Коли печиво охолоне, маса стабілізується й стане більш пружною, зате печиво збереже ніжну текстуру і не пересохне.

Більше рецептів шукайте на сайті Дмитра Дорошенка www.bene-gusto.com

Оценка материала:

5.00 / 2
Апетитне шоколадне печиво "Брауні" 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
20.03.2023 972
Еще материалы раздела «Суспільство»