<
НОВИНИ ДНЯ: Чи довіряють українці офіційним повідомленням про війну: дані опитування  На вихідних в Україні дощитиме, на сході вдень до +22°  Коли у школах Києва продзвенить останній дзвоник: названа дата  Україна може почати отримувати кредитні кошти від США вже у другій половині 2024 року  Коли до України знову повернеться тепло: відповідь метеорологині  Кримському мосту приготуватися? Експерт назвав мету удару ЗСУ по Джанкою  Крига скресла: у США знову згадали про допомогу Україні – коли буде результатвсі новини дня
Бізнес
Технології
24.03.2023 2206

Земля постраждала від великого викиду частинок із Сонця – NASA

Нещодавно на зірці стався викид корональної маси.

2f267bbe0378041957df58a8bfd5703c_24.03.23

Вчені NASA розповіли, що корональний викид маси на Сонці, який відбувся минулого тижня, уразив частинками Землю. Пише ТСН. 

Виверження так званої "темної" плазми сталося на протилежному від Землі боці Сонця.

Про це пише yahoo.com.

Так, у період від лютого до початку березня відбулися інтенсивні спалахи М-класу та один потужний спалах Х-класу. Сонячні спалахи класу M вважаються середніми і можуть викликати короткочасні відключення радіозв'язку, водночас спалахи класу X можуть спричинити відключення радіозв'язку в усьому світі.

NASA заявило, що викид корональної маси рухався зі швидкістю 1321 миля або 2127 кілометрів на секунду. Через таку високу швидкість дослідники позначили викид буквою R, що означає "рідкість".

"Попри те, що викид корональної маси стався з протилежного боку Сонця, його вплив відчувався на Землі. Проходячи крізь космос, викид створює ударну хвилю, яка може розганяти частинки на шляху до неймовірних швидкостей, подібно до того, як серфінгістів штовхає океанська хвиля, що набігає", - заявили в NASA.

NASA підозрює, що виверження вразило сонячний зонд Parker "лобом у лоб", оскільки він наближається до свого 15-го найближчого зіткнення з Сонцем, пройшовши минулої п'ятниці на відстані 5,3 мільйона миль від нього.

Вчені продовжують аналізувати подію, щоб дізнатися більше про її наслідки.

Нагадаємо, на острові Корсика вчені виявили новий вид кішки, яка має особливу генетичну ідентичність. Тварина більше схожа на лисиць, ніж на домашніх або лісових котів.

Оценка материала:

5.00 / 1
Земля постраждала від великого викиду частинок із Сонця – NASA 5.00 5 1
Бізнес / Технології
24.03.2023 2206
Еще материалы раздела «Технології»