НОВИНИ ДНЯ: Путін перемагає у виборах у РФ з "рекордним" результатом, - ЦВК  Чи застосує Вашингтон ленд-ліз для України: британський полковник розповів про настрої в США  Путін залякує, проте сам боїться війни з НАТО: в Європі пояснили, навіщо диктатор "сіє страх" на Заході  Коли прийде весняне тепло: прогноз погоди в Україні на п'ять днів  Атака на нафтопереробну галузь Росії: удари українських дронів можуть спричинити кризу — експерт  У порти Одеси незабаром повернуться великі контейнеровози та пороми, - ЗМІ  Прогноз погоди на 19 березня: де в Україні буде дощ і мокрий снігвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
26.03.2023 1779

Картопляні деруни з грибами у горщику

Деруни — традиційна українська страва.

Урізноманітнити оладки з картоплі допомагають начинки та можливість запекти їх у глиняних горщиках з м'ясом, грибами чи ковбасками. Кулінарний блогер Дмитро Дорошенко поділився рецептом дерунів із грибами та вершковим соусом. Пише ТСН. 

Інгредієнти:

  • 1 кг картоплі
  • 500 г грибів
  • 200 мл вершків або сметани будь-якої жирності
  • 2 середні цибулини
  • 2 яйця
  • 1 ст. л вершкового масла
  • 3 ст. л борошна
  • сіль, перець
  • олія для смаження

Приготування:

1. Овочі очищаємо та миємо. Картоплю та цибулю натираємо на дрібній терці. Щоб злити з овочів зайву рідину, можна відтиснути їх руками або за допомогою марлі.

2. У миску до овочів вбиваємо 2 яйця, солимо, перчимо, додаємо борошно. Замішуємо тісто.

3. Смажимо деруни на олії. На добре розігріту пательню ложкою викладаємо картопляне тісто і розподіляємо його, формуючи круглу оладку. Обсмажуємо з обох боків на середньому вогні до золотистої скоринки.

4. Гриби нарізаємо та обсмажуємо на олії до золотистого кольору.

5. Щоб приготувати вершковий соус для дерунів, розтоплюємо вершкове масло на сковороді. Додаємо 1 ст. л борошна і добре перемішуємо. Потім вливаємо 200 мл рідких вершків. Солимо, перчимо і перемішуємо до однорідності. Доводимо суміш до кипіння та відставляємо з вогню.

6. На дно глиняного горщика викладаємо один-два деруни, зверху кладемо столову ложку смажених грибів і приправляємо соусом. Чергуємо так шари, наповнюючи горщик. Запікаємо в духовці 20 хвилин за температури 180°C.

Смачного!

Більше рецептів шукайте на сайті Дмитра Дорошенка www.bene-gusto.com

Оценка материала:

5.00 / 3
Картопляні деруни з грибами у горщику 5.00 5 3
Життя та Стиль / Суспільство
26.03.2023 1779
Еще материалы раздела «Суспільство»