НОВИНИ ДНЯ: Жителів низки регіонів України попередили про ожеледицю на дорогах у найближчу добу  Банки скоротили іпотечне кредитування українців  У Росії найбільша алмазна компанія заявила про кризу і закриття копалень  Путін уже лякає інші країни ударами: що говорить  Мокрий сніг і різкі перепади температури: яку погоду в Україні очікувати 23 листопада  У РФ припинили польоти половина літаків Airbus: у чому причина  Нові відстрочки, МСЕК та реєстр для військових. Як зміниться мобілізація в Українівсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
26.03.2023 1886

Картопляні деруни з грибами у горщику

Деруни — традиційна українська страва.

Урізноманітнити оладки з картоплі допомагають начинки та можливість запекти їх у глиняних горщиках з м'ясом, грибами чи ковбасками. Кулінарний блогер Дмитро Дорошенко поділився рецептом дерунів із грибами та вершковим соусом. Пише ТСН. 

Інгредієнти:

  • 1 кг картоплі
  • 500 г грибів
  • 200 мл вершків або сметани будь-якої жирності
  • 2 середні цибулини
  • 2 яйця
  • 1 ст. л вершкового масла
  • 3 ст. л борошна
  • сіль, перець
  • олія для смаження

Приготування:

1. Овочі очищаємо та миємо. Картоплю та цибулю натираємо на дрібній терці. Щоб злити з овочів зайву рідину, можна відтиснути їх руками або за допомогою марлі.

2. У миску до овочів вбиваємо 2 яйця, солимо, перчимо, додаємо борошно. Замішуємо тісто.

3. Смажимо деруни на олії. На добре розігріту пательню ложкою викладаємо картопляне тісто і розподіляємо його, формуючи круглу оладку. Обсмажуємо з обох боків на середньому вогні до золотистої скоринки.

4. Гриби нарізаємо та обсмажуємо на олії до золотистого кольору.

5. Щоб приготувати вершковий соус для дерунів, розтоплюємо вершкове масло на сковороді. Додаємо 1 ст. л борошна і добре перемішуємо. Потім вливаємо 200 мл рідких вершків. Солимо, перчимо і перемішуємо до однорідності. Доводимо суміш до кипіння та відставляємо з вогню.

6. На дно глиняного горщика викладаємо один-два деруни, зверху кладемо столову ложку смажених грибів і приправляємо соусом. Чергуємо так шари, наповнюючи горщик. Запікаємо в духовці 20 хвилин за температури 180°C.

Смачного!

Більше рецептів шукайте на сайті Дмитра Дорошенка www.bene-gusto.com

Оценка материала:

5.00 / 3
Картопляні деруни з грибами у горщику 5.00 5 3
Життя та Стиль / Суспільство
26.03.2023 1886
Еще материалы раздела «Суспільство»