<
НОВИНИ ДНЯ: Бойових вильотів на F-16 поки немає – все інше можливе: генерал заінтригував щодо постачання західних літаків  Як приготувати домашні хотдоги в духовці  У Генштабі повідомили, кому з чоловіків потрібно йти до ТЦК  Глава Rheinmetall закликав Німеччину до збільшення військових витрат  Експерт про удари СБУ по НПЗ РФ: "Путіна саджають на болісний шпагат"  Рубані котлети з індички: швидкий рецепт  Україну накриють дощі з грозами: карта погоди на Великдень і Світлу Седмицювсі новини дня
Бізнес
Технології
03.04.2023 826

Вчені створили детальну мапу Марса: що на ній видно

На мапі видно полярні крижані шапки, гори та неактивні вулкани, а також залишки стародавніх річок.

4d9c4cd44a5c4256f7c04757f3ccc7e9_03.04.23

Космічний апарат Обʼєднаних Арабських Еміратів створив детальну мапу Марса, яка показує геологічні особливості планети, що видно з орбіти. Пише ТСН. 

Про це повідомляє Space.com.

Мапа високої роздільної здатності може допомогти вченим відповісти на низку актуальних питань про Марс, зокрема про те, як він став посушливим і "безплідним", попри те що колись був багатий рідкою водою.

Карту Марса створила група вчених під керівництвом Нью-Йоркського університету Абу-Дабі (NYUAD) і Центру космічної науки Об’єднаних Арабських Еміратів (ОАЕ). Дослідники використовували дані, зібрані з орбіти навколо Марса Emirates Mars Mission (EMM), також відомою як Hope або Al-Amal.

Команда вчених використала понад 300 спостережень, зроблених протягом одного марсіанського року (двох земних). На мапі видно полярні крижані шапки, гори та неактивні вулкани, а також залишки стародавніх річок, озер і долин, які близько 3,5 мільярдів років тому були переповнені рідкою водою.

Нагадаємо, дослідники з’ясували, коли і як зникло життя на Марсі.

Оценка материала:

5.00 / 2
Вчені створили детальну мапу Марса: що на ній видно 5.00 5 2
Бізнес / Технології
03.04.2023 826
Еще материалы раздела «Технології»