НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Життя та Стиль
Події
11.04.2023 5046

Помер відомий український поет Григорій Лютий - на його вірші складали пісні

Саме рідному місту Гуляйполю поет присвятив багато своїх творів.

5fa6ecedf1fb4d4f681e757f9b8c21bb_11.04.23

У неділю, 9 квітня, помер відомий поет, член Національної спілки письменників України Григорій Лютий із міста Гуляйполе Запорізької області. Йому було 75 років. Пише ТСН. 

Про це повідомила голова Запорізької обласної організації Національної спілки письменників України Ольга Стадніченко.

Лютий - автор багатьох збірок лірики, зокрема роману-пісні "Мама-Марія", автор віршів понад 50 пісень, циклу "Гуляє Гуляйполе". Саме рідному місту він присвятив багато своїх творів.

"Його внесок у розвиток сучасної української поезії неоціненний. У його характері вирував дух нескореного махновського Гуляйполя… Життя поета втілюється у його віршах. Поки житимуть вірші і пісні Григорія Лютого, доти він буде з нами… Світла пам'ять про Григорія Лютого житиме вічно", - йдеться у дописі Стадніченко.

Оценка материала:

5.00 / 2
Помер відомий український поет Григорій Лютий - на його вірші складали пісні 5.00 5 2
Життя та Стиль / Події
11.04.2023 5046
Еще материалы раздела «Події»