<
НОВИНИ ДНЯ: Перший в Києві. Міноборони заявило про відкриття нового Центр рекрутингу до ЗСУ  Скільки НПЗ Росії треба знищити для впливу на війну: Черник пояснив  Рецепт курячого філе з шинкою та сиром у паніруванні  Міжнародні та державні свята в травні 2024 року: як працюватимуть та відпочиватимуть українці  Заморозки повертаються до України: де та коли буде "мінус"  В Україні побільшало мільйонерів: у Раді повідомили деталі  Сирна паска без випікання "Три шоколади": рецепт від відомої кухаркивсі новини дня
Бізнес
Технології
30.04.2023 659

Міжнародна космічна станція застаріла, її відведуть з орбіти через 7-8 років, - NASA

Міжнародна космічна станція (МКС) технічно застаріла, тому її зведуть із орбіти у 2030–2031 роках.

Про це заявив глава Нацуправління США з аеронавтики та дослідження космічного простору (NASA) Білл Нельсон, повідомляє РБК-Україна з посиланням на його брифінг. Пише ТСН. 

За словами Нельсона, у майбутньому діяльністю на орбіті займатимуться приватні компанії.

"Тому ми зараз даємо контракти декільком комерційним компаніям для створення комерційних космічних станцій", - наголосив глава NASA на слуханнях у комітеті Палати представників США з науки, космосу та технологій.

Раніше ми писали, що NASA та Космічне агентство України у Вашингтоні, США, підписали договір про подальшу співпрацю.

Також повідомлялося, що Національне управління США з аеронавтики та дослідження космічного простору (NASA) планує здійснити висадку астронавтів на Місяць наприкінці 2025 або 2026 року.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що NASA запланувало місію Artemis 2 на 2024 рік і вже назвало імена чотирьох астронавтів, які братимуть участь.

Оценка материала:

5.00 / 2
Міжнародна космічна станція застаріла, її відведуть з орбіти через 7-8 років, - NASA 5.00 5 2
Бізнес / Технології
30.04.2023 659
Еще материалы раздела «Технології»