<
НОВИНИ ДНЯ: Рецепт сирного печива з горіхами  Стало відомо, які інструменти вирішення житлового питання будуть в новому законодавстві  На вихідних дощі та зливи в Україні триватимуть  Скільки українців підтримують введення військ НАТО до України: результати опитування  Традиційні великодні страви: що їли у світле свято наші предки і чому це не лише паска та яйця  Українцям розповіли про погоду у вихідні. Чи можна їхати на природу?  В МВФ назвали суму бюджетної підтримки, яку потребує Україна цього рокувсі новини дня
Бізнес
Технології
14.05.2023 1220

Астрономи зафіксували найбільший космічний вибух в історії

Одна з теорій полягає в тому, що вибух стався, коли чорна діра поглинула величезну хмару газу.

7bd1d21b1fa182d443f4a7994a10bf21_14.05.23

Астрономи зафіксували найпотужніший космічний вибух в історії. Ця подія отримала назву AT2021lwx. Пише ТСН. 

Про це пише The Guardian.

За словами дослідників, під час вибуху вивільнилося в рази більше енергії, ніж під час будь-якої іншої космічної події, зафіксованої раніше. Ймовірно, він стався через зіткнення газової хмари з чорною дірою.

Науковці вперше помітили цей вибух за допомогою апарату Zwicky Transient Facility в Каліфорнії, який досліджує раптове збільшення яскравості в нічному небі. Він допомагає зафіксувати наднові, астероїди та комети, що пролітають повз Землю.

Коли астрономи підрахували відстань до місця вибуху, то зрозуміли, що зафіксували неймовірно рідкісну подію.

"Коли я повідомив нашій команді цифри, вони були просто шоковані. Коли ми зрозуміли, наскільки це надзвичайно яскраво, нам довелося придумати спосіб це пояснити", — сказав доктор Філіп Вайзман із Саутгемптонського університету, який керував спостереженнями.

Раніше вчені вперше спостерігали за поглинанням планети зіркою, що помирає. Згідно з гіпотезою астрономів, така ж доля очікує Землю приблизно за 5 мільярдів років, коли Сонце завершить своє зоряне життя і перейде в стан червоного гіганта.

Оценка материала:

5.00 / 2
Астрономи зафіксували найбільший космічний вибух в історії 5.00 5 2
Бізнес / Технології
14.05.2023 1220
Еще материалы раздела «Технології»