<
НОВИНИ ДНЯ: Споживчі кредити. Що потрібно знати перед оформленням позики  В Україні стане трохи прохолодніше: прогноз погоди на 3 травня  У Міноборони розповіли, коли запрацює електронний кабінет військовозобов’язаного  Навіщо Грузії закон про іноагентів і чому демонстранти проти: думка експерта  Офіцер "Азову" про ситуацію на фронті: "Противник хоче змусити нас припинити вірити в свою боротьбу"  До України повертаються заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україні потрібно поповнити армію новими людьми: Годжес пояснив навіщовсі новини дня
Політика
Світ
23.05.2023 236

США продовжать тиснути на РФ, аби звільнити своїх громадян, - Держдеп

США продовжать чинити тиск на РФ, щоб та відпустила незаконно затриманих громадян Америки Пола Вілана та Евана Гершковича.

Про це заявив речник Держдепартаменту США Метью Міллер, передає Укрінформ.

За його словами, держсекретар Ентоні Блінкен продовжує працювати над цим питанням у команді з іншими представниками керівництва США. Міллер наголосив, що минулого тижня росіяни ще раз відмовили Евану Гершковичу в консульському візиті, порушивши зобов’язання країни згідно з консульськими конвенціями.

"Ми продовжимо тиснути на них (на РФ, - ред.)", - сказав він.

Нагадаємо, наприкінці березня Гершковича затримали у Єкатеринбурзі та звинуватили у нібито "шпигунстві". Держдеп США оголосив Гершковича "неправомірно затриманим" Росією.

Пізніше відбувся суд, на якому постановили, що будуть утримувати Гершковича в СІЗО "Лєфортово". Той подав апеляцію, але суд її відхилив.

Bloomberg повідомляло, що російський диктатор Володимир Путін особисто схвалив арешт Гершковича.

Оценка материала:

5.00 / 1
США продовжать тиснути на РФ, аби звільнити своїх громадян, - Держдеп 5.00 5 1
Політика / Світ
23.05.2023 236
Еще материалы раздела «Світ»