НОВИНИ ДНЯ: Заява Макрона про відправку військ в Україну розлютила чиновників Вашингтона, - Вloomberg  В Києві очікуються сильні пориви вітру: містянам дали важливі поради  Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Українівсі новини дня
Бізнес
Технології
01.06.2023 3832

Вчені відтворили обличчя фараона Тутанхамона: який він мав вигляд

Все, що у них було - це розміри та зображення черепа.

Вчені завершили цифрову модель єгипетського фараона Тутанхамона, який помер понад 3300 років тому. Пише ТСН. 

Про це пише dailymail.co.uk.

Його обличчя було відтворено з використанням вимірювань черепа та попередніх зображень його скелета.

Науковці з Бразилії, Австралії та Італії виявили, що фараон більше був схожий на "молодого учня", ніж на лідера.

Бразильський експерт із графіки Цісеро Мораєс сказав: "Це була детективна робота, в якій сліди інформації були об'єднані, щоб надати нам тривимірну модель черепа. З даними про пропорції та деякими важливими цефалометричними вимірами можна було взяти цифровий череп віртуального донора і налаштувати його так, щоб він став черепом Тутанхамона. Дивлячись на нього, ми бачимо швидше молодого студента, ніж політика, повного обов'язків, що робить історичну особистість ще цікавішою".

Мораєс вважає, що він і його команда провели велику роботу щодо "повернення фараона до життя".

Він додав: "Зіткнувшись із дослідженнями, які ми розробили з даними живих людей, порівнюючи прогнози з фактичними вимірами, ми впевнені, що у загальній структурі є хороша сумісність із реальною особою".

Зі свого боку, єгиптолог з Університету Фліндерса в Австралії та співавтор цього дослідження Майкл Хабіхт зазначив, що їхня реконструкція напрочуд близька до тієї, що була зроблена французькою командою декілька років тому.

Команда додала додаткові елементи до своєї готової роботи, зокрема суб'єктивні елементи, щоб олюднити зображення, зроблене за допомогою серії комп'ютерних томографів живих людей з різних предків.

Нагадаємо, вчені показали п'ять найкрасивіших грудей на думку чоловіків і жінок. Як виявилося, розмір – не найважливіший фактор.

Оценка материала:

5.00 / 3
Вчені відтворили обличчя фараона Тутанхамона: який він мав вигляд 5.00 5 3
Бізнес / Технології
01.06.2023 3832
Еще материалы раздела «Технології»