<
НОВИНИ ДНЯ: В Пентагоні сказали, для яких цілей Україна отримала ATACMS, - NYT  Телескоп NASA виявив загадкову планету-блудька  Синоптики обіцяють теплий місяць: прогноз Укргідрометцентру на травень  Синоптикиня повідомила, якою буде погода у Вербну неділю і на Великдень  Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про виші  НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пункт  Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітнявсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
23.06.2023 627

Розміром як чотири футбольні поля: у Нідерландах виявили місцевий Стоунхендж

Протягом 800 років ця територія слугувала місцем проведення жертовних фестивалів, ритуалів і радісних святкувань.

1b38c2b5ca2667e46c5421853ea4260c_23.06.23

У Нідерландах під час археологічних розкопок виявили святилище віком понад 4 000 років. Воно складається з ровів і могильних курганів. Імовірно, стародавні люди використовували це місце так само, як британський Стоунхендж. Пише ТСН. 

Про це пише Reuters.

Найбільший курган діаметром 20 метрів був сонячним календарем. Навколо цього пагорба був рів з кількома ходами. Сонце світило крізь ці проходи в найкоротший і найдовший день року.

"Люди використовували календар для визначення важливих моментів, таких як свята та дні збору врожаю", — розповіли дослідники.

Загалом святиня виявилася завбільшки з три футбольні поля. Археологи вважають, що люди збиралися там для жертвоприношень, похоронів, бенкетів та інших ритуалів.

Дослідники також виявили на пагорбах останки шістдесяти чоловіків, жінок і дітей.

У результаті розкопок вдалося знайти колекцію з приблизно мільйона предметів, серед яких скляна намистина, якій 1 000 років. Особливу інтригу викликає той факт, що найдавніші артефакти, знайдені на цьому місці, датуються 2500 роком до н. е.

Стоунхендж — кам'яна мегалітична споруда в графстві Вілтшир (Англія), створена в кілька етапів між 3100 і 1600 до н. е. Складається з кільцевих і підковоподібних споруд, побудованих із великих менгірів.

Нагадаємо, поруч зі Стоунхенджем, що у Великій Британії, під час польових робіт виявили коло великих шахт два кілометри завширшки, діаметром понад 10 метрів і глибиною 5 метрів.

Оценка материала:

5.00 / 2
Розміром як чотири футбольні поля: у Нідерландах виявили місцевий Стоунхендж 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
23.06.2023 627
Еще материалы раздела «Суспільство»