<
НОВИНИ ДНЯ: Квітень у Києві став одним з найтепліших за останні 144 роки  Коли пекти паску та фарбувати яйця на Великдень 2024  Цінніше, ніж ATACMS: аналітик назвав ключове озброєння з пакету допомоги США  Скільки українців позитивно ставляться до росіян попри війну: статистика вражає  У квітні в столиці зафіксували 13 температурних рекордів  Як треба поводитися в суботу перед Великоднем та що святити в храмах: митрополит пояснив  Скільки треба "протриматись" фронту до надходження військової техніки – пояснення експертавсі новини дня
Прес-релізи
Інше
23.10.2023 392

Як пити віскі прості правила

Географія віскі вже давно вийшла за межі країн, де цей напій вперше з'явився – Шотландії та Ірландії. Правом виробляти цей сорт алкоголю повною мірою користуються Америка, Канада, Індія та Японія. Унаслідок, віскі різних континентів набуває цілого ряду ознак, за допомогою яких розкривається індивідуальний характер різних культур: ірландський алкоголь має характерний торф’яний присмак, а, наприклад, англійський віскі Monkey Shoulder більш солодкий пряний смак з нотою меду.

Загальні правила етикету

Правила етикету, що стосуються подачі спиртного, складалися протягом багатьох століть та містять безліч нюансів. В першу чергу, важлива обстановка, в якій можна повноцінно насолодитися смаком і ароматом напою. Пріоритетним часом для вживання віскі вважається друга половина дня.

Температура подачі віскі – ще один важливий чинник. Оптимальним варіантом вважається 18-20 градусів. Для досягнення необхідного рівня температури пляшку можна помістити на 15 хвилин у холодильник. Занадто холодний напій втрачає унікальний аромат, а теплий програє у смаку через надмірне відчуття спирту.

Для дорогого віскі з великим терміном витримки властиво повільне розкриття смакоароматичних складових. Протягом вечора такий напій здатний дивувати різноманітністю нових граней та відтінків. Купити марочний алкоголь з терміном витримки 7, 10, 15 і навіть 21 рік можна в маркеті алкогольних штук Маудау.

Який келих обрати для віскі

Келих, який був офіційно схвалений Шотландською Асоціацією Віскі, називається гленкерном (Glencairn). Саме він вважається визнаним у всьому світі стандартом для дегустацій справжнього віскі. Його тюльпановидна форма та невеликий об'єм допомагають розкрити багатогранність односолодових напоїв, але добре підходять і для інших сортів.

Перед тим як розлити віскі по келихах, пляшку можна трохи збовтати. Заповнювати склянки прийнято на одну третину.

Відповідно до правил гарного тону і згідно з традиціями, віскі не п'ють у чистому вигляді. Його слід трохи розбавити холодною водою. У келих небажано додавати часточки лимона, оскільки його яскравий цитрусовий смак може зіпсувати враження від напою.

Правила вживання віскі

Існує низка правил, яких слід дотримуватись, коли справа стосується етикету:

1. Не використовуйте соломинки.

2. Не пийте віскі залпом. Його необхідно смакувати, як це роблять справжні дегустатори. Перший ковток має бути найменшим, щоб притримати алкоголь на кінчику язика. Другим ковтком спробуйте задіяти максимум смакових рецепторів. Для цього можна помістити напій під язик, де розташовуються найчутливіші рецептори.

3. Не слід закусувати. Коли справа стосується дорогих сортів віскі, їжа лише псує враження від напою. Дайте йому час для того, щоб він міг зігріти горло і розкритися безліччю власних відтінків післясмаку в роті.

Після того, як ви допили віскі, не поспішайте розливати нові порції, зачекайте хвилин тридцять. Для того, щоб не занудьгувати в перервах, розважтеся грою в шахи, більярд, легким перекусом або дружнім спілкуванням з гостями.

Оценка материала:

5.00 / 3
Як пити віскі прості правила 5.00 5 3
Прес-релізи / Інше
23.10.2023 392
Еще материалы раздела «Інше»
  • Игристые из разных стран мира — названия и характеристики Игристые из разных стран мира — названия и характеристики

    Игристое — легкий приятный на вкус алкоголь, который ассоциируется с новогодними праздниками и значимыми событиями. По привычке многие все его виды называют шампанским. При этом надпись Champagne может стоять только на винах, произведенных в Шампани классическим методом из определенных сортов винограда. Игристые, произведенные в других странах, имеют свои названия и характеристики, с которыми предлагаем вам ознакомиться.

    Інше 29.04.2024 314
  • Як урізноманітнити меню при ГВ? Як урізноманітнити меню при ГВ?

    Правильне і різноманітне харчування при грудному вигодовуванні (ГВ) відіграє ключову роль у забезпеченні не тільки здоров'я жінки, а й в розвитку і здоров'ї малюка. Дієта при ГВ повинна бути збалансованою, різноманітною і корисною, щоб забезпечити організм всіма необхідними поживними речовинами, та збагатити склад грудного молока.

    Інше 06.03.2024 276
  • 7 важливих порад на кожен день 7 важливих порад на кожен день

    Зір, даний природою, хороший від народження. Завдяки очам ми закохуємося в навколишній світ, але, як і будь-який орган, їх слід берегти. Найліпше допомагають це зробити профілактика та здоровий спосіб життя. Та в разі виникнення проблем потрібно негайно звернутися до лікаря, щоб скорегувати вади та повернути яскраві враження.

    Інше 27.02.2024 352
  • Час заборони: де і як люди обходили сухий закон, шукаючи горілку Час заборони: де і як люди обходили сухий закон, шукаючи горілку

    Горілка - купити з доставкою по Києву.

    Інше 20.01.2024 303
  • Практичне вивчення української мови: найкращий спосіб покращення знань для школярів Практичне вивчення української мови: найкращий спосіб покращення знань для школярів

    Коли дитина систематично виконує вправи з української мови та перевіряє їх за посібниками, її знання покращаться у найкоротший час.

    Інше 23.12.2023 310