<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп вимагає від Європи "збільшити розмір підтримки України до американського"  Столтенберг назвав перешкоду вступу України до НАТО  Перший день травня в Україні буде сухим і теплим  В Україні пануватиме суха і тепла погода: прогноз погоди на 1 травня  Вдома дешевше? У скільки українцям обійдеться паска на свято  Армія РФ готується до наступу: в ISW оцінили, які напрямки оберуть окупанти  Синоптики прогнозують "надзвичайно спекотне" літо в Європівсі новини дня
Прес-релізи
Інше
07.11.2023 403

Куди дівати одноразову е-сигарету після використання?

Вейпінг — це частіше альтернатива звичайному курінню. За своїм сенсом процеси максимально різні.

Однак якщо ви переходите з цигарок на вейп чи просто хочете познайомитися з культурою паріння, то варто ще й попіклуватися про правильну утилізацію приладів. Можна придбати одноразові вейпи на сайті https://vandalvape.com.ua/. Ця ж компанія пропонує й послуги з утилізації.

Навіщо утилізувати е-сигарету?

Якщо ви звикли до традиційних цигарок, то там процес викидання доволі простий. У випадку ж з одноразовими приладами ситуація інша. Тут є пластик і акумулятор, які можуть бути токсичними.

Коли ви викидаєте звичайну пальчикову батарейку, то вона при розкладенні здатна отруїти 400 л води й 20 кв. м землі. Приблизно ті ж масштаби забруднення літій-іонним акумулятором, який використовують в одноразових вейпах.

Шкода від токсичних речовин, які з часом потрапляють в організм людини, є такою:

  • свинець впливає на нирки й серцево-судинну систему;

  • кадмій у великій кількості може спричинити ракові новоутворення;

  • ртуть небезпечна для мозку й дихальної системи.

Мікропластик, який також потрапляє в організм людини з водою чи їжею, не менш шкідливий, ніж важкі метали. Він негативно впливає на імунну, дихальну систему тощо.

Місця для утилізації

Єдине, що треба, — знайти місце для здачі використаних вейпів на утилізацію й принести туди прилади. Це можуть бути обладнані локації або спеціалізовані магазини. Наразі компанія Vandal Vape встановила бокси, де ви маєте змогу залишити використані одноразки.

Компанія не просто надсилає прилади на утилізацію. Спеціалісти додатково виокремлюють непошкоджені акумулятори й передають їх волонтерам. Далі з деталей роблять повербанки й передають для потреб військових на фронт. Завдяки цим саморобним приладам бійці можуть заряджати гаджети, необхідні на війні.

Отже, культура вейпінгу включає й правильну утилізацію ПОД-систем. А додатково ви можете допомогти армії, вибравши ініціативу від Vandal Vape.

Оценка материала:

5.00 / 2
Куди дівати одноразову е-сигарету після використання? 5.00 5 2
Прес-релізи / Інше
07.11.2023 403
Еще материалы раздела «Інше»
  • Игристые из разных стран мира — названия и характеристики Игристые из разных стран мира — названия и характеристики

    Игристое — легкий приятный на вкус алкоголь, который ассоциируется с новогодними праздниками и значимыми событиями. По привычке многие все его виды называют шампанским. При этом надпись Champagne может стоять только на винах, произведенных в Шампани классическим методом из определенных сортов винограда. Игристые, произведенные в других странах, имеют свои названия и характеристики, с которыми предлагаем вам ознакомиться.

    Інше 29.04.2024 314
  • Як урізноманітнити меню при ГВ? Як урізноманітнити меню при ГВ?

    Правильне і різноманітне харчування при грудному вигодовуванні (ГВ) відіграє ключову роль у забезпеченні не тільки здоров'я жінки, а й в розвитку і здоров'ї малюка. Дієта при ГВ повинна бути збалансованою, різноманітною і корисною, щоб забезпечити організм всіма необхідними поживними речовинами, та збагатити склад грудного молока.

    Інше 06.03.2024 276
  • 7 важливих порад на кожен день 7 важливих порад на кожен день

    Зір, даний природою, хороший від народження. Завдяки очам ми закохуємося в навколишній світ, але, як і будь-який орган, їх слід берегти. Найліпше допомагають це зробити профілактика та здоровий спосіб життя. Та в разі виникнення проблем потрібно негайно звернутися до лікаря, щоб скорегувати вади та повернути яскраві враження.

    Інше 27.02.2024 352
  • Час заборони: де і як люди обходили сухий закон, шукаючи горілку Час заборони: де і як люди обходили сухий закон, шукаючи горілку

    Горілка - купити з доставкою по Києву.

    Інше 20.01.2024 303
  • Практичне вивчення української мови: найкращий спосіб покращення знань для школярів Практичне вивчення української мови: найкращий спосіб покращення знань для школярів

    Коли дитина систематично виконує вправи з української мови та перевіряє їх за посібниками, її знання покращаться у найкоротший час.

    Інше 23.12.2023 310