<
НОВИНИ ДНЯ: В Держдепі США відповіли, чи допомагатимуть Україні повертати чоловіків з-за кордону  Де в Україні будуть сильні заморозки: прогноз погоди на 27 квітня  У США сподіваються, що надання Україні ATACMS переконає Німеччину надати Taurus  Шойгу стане "сакральною жертвою": у Зеленського спрогнозували долю міністра  Постачання зброї та боєприпасів з нового пакета допомоги Україні вже почалися, - Пентагон  Коли відступлять дощі і повернеться тепло: прогноз синоптикині  В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупненнявсі новини дня
Прес-релізи
Транспорт
27.11.2023 359

Пневматичні системи для транспортування зерна

Розглядаючи можливості для побудови нової або модернізації існуючої інфраструктури для зберігання та транспортування зерна варто порівняти наявні технічні рішення. На сьогоднішній день використовуються 3 типи транспортування зерна - шнекові, конвеєрні та пневматичні. Інколи в рамках однієї інфраструктури можуть на різних ділянках використовуватись всі три типи. Але для сучасних елеваторів здебільшого використовують саме пневматичні системи.

Які переваги пневматичних систем транспортування зерна над традиційними механічними?

Пневматична система дає можливості яких немає ні конвеєрні, ні ковшові (норії), ні шнекові системи транспортування. Зерно з одного місця може перенаправлятись одночасно в декілька місць, що розташовані не тільки на значному віддалені, а й в області куди прямий шнек чи конвеєр не неможливо встановити. Якщо продуктивність компресорного обладнання чи режими експлуатації дозволяють, то в майбутньому можливо просто додати додаткові трубопроводи для збільшення системи пневматичного транспорту. Модульна побудова системи недоступна для традиційного механічного транспортування.

Незважаючи на те, що сам принцип пневматичного транспортування для кораблів використовується дуже давно - саме поява сучасних енергоефективних компресорів низького тиску призвела до більш широкого використання пневмотранспортування на всіх ланках. У випадку модернізації або розширення існуючої систем транспортування пневматичні системи можливо поєднувати з наявними традиційними транспортерами.

Повітродувки (або компресори низького тиску) ідеально підходять для застосування в системах пневмотранспорту, так як вони забезпечують постійний потік повітря і можуть працювати як у вакуумному, так і компресорному режимі, що призводить до перепаду тиску, що досягає тиску до 1 атмосфери.

Промислові повітродувки дозволяють використовувати пневматичний транспорт як безпечну альтернативу конвеєрам, що не мають частин, що рухаються.

1. Використання компресора для пневмотранспорту дозволяє знизити втрати при транспортуванні сипучих матеріалів. Ніяких механічних пошкоджень чи забруднення зерна.

2. Можливість сортування під час транспортування.

3. Можливо як горизонтальне так і вертикальне транспортування з одного місця в декілька різних приймачів.

4. Компактність установок полегшує їх монтаж та дозволяє застосовувати в обмежених просторових умовах, що сприяє економії промислової площі.

5. При транспортуванні сипких речовин повітродувки здійснюють очищення матеріалів від дрібних частинок пилу. Одночасно з переміщенням матеріалів у зоні всмоктування відбувається локальне видалення забрудненого пилом та інших дрібних частинок повітря з робочого середовища. Застосування повітродувок покращує умови у промислових приміщеннях, де використовуються пилутворюючі речовини, роблячи робоче місце більш комфортним та безпечним для персоналу.

6. При роботі повітродувки у вакуумному режимі запобігає викиду запорошеного повітря в навколишнє середовище через відкриті елементи системи, такі як фільтри для відділення матеріалу, що переміщається від повітря.

В установках пневматичного транспортування натиск повітродувки визначається сумою втрат тиску в трубопроводі, місцевих опорах, на розгін і при розвантаженні сипучого матеріалу. При великих втрат тиску потрібні компресори, здатні забезпечити високий тиск повітря. Однак використання таких машин пов'язане із значними енерговитратами, що може суттєво збільшити вартість транспортування. Тому при розробці систем прагнуть мінімізувати втрати, наприклад, роблячи стики та повороти менш опірними.

У цьому контексті компресори низького тиску надають можливість створення енергоефективних систем на більшості виробництв.

Підсумковий вибір конкретного нагнітача залежить від кількох факторів, включаючи необхідну продуктивність по твердій фазі матеріалу, його тип (борошно, зерно, крупа) та вологість, а також особливості конфігурації транспортної системи (трубопроводи, сопла, фільтри, засувки та інші елементи).

Оценка материала:

5.00 / 3
Пневматичні системи для транспортування зерна 5.00 5 3
Прес-релізи / Транспорт
27.11.2023 359
Еще материалы раздела «Транспорт»
  • Мототрактор или мотоблок: что лучше выбрать для работы на участке и почему Мототрактор или мотоблок: что лучше выбрать для работы на участке и почему

    Хотите выполнять садовые работы быстро, просто и с комфортом? Это несложно: достаточно купить спецтехнику. На рынке есть разные варианты, в том числе бюджетные. Самые популярные — это мототрактор и мотоблок. Оба имеют приемлемую стоимость и по карману среднестатистическому владельцу садового участка. Вопрос только в том, что выбрать. Чтобы это понять, сравним преимущества и недостатки каждого решения по отдельности.

    Транспорт 19.03.2024 260
  • Ремонт авто на СТО у Львові - як знайти якісну автомайстерню? Ремонт авто на СТО у Львові - як знайти якісну автомайстерню?

    Обираючи СТО для ремонту автомобіля у Львові, ви стикаєтеся з великою кількістю варіантів. Як вибрати надійне місце, яке не тільки відновить ваше авто, але й забезпечить йому довговічність і безпеку? Цей вибір може суттєво вплинути на вашу подальшу водійську досвід та фінансове благополуччя. У цій статті ми розглянемо ключові аспекти, на які варто звертати увагу, щоб ваше рішення було інформованим та обґрунтованим.

    Транспорт 27.12.2023 310
  • Porsche представляє Cayenne E-Hybrid — автомобілі для щоденних викликів Porsche представляє Cayenne E-Hybrid — автомобілі для щоденних викликів

    Porsche Cayenne E-Hybrid — це не просто автомобіль, це символ стилю, потужності та екологічності. При виборі цієї моделі, варто враховувати декілька ключових факторів, що відповідають вашим потребам та стилю життя.

    Транспорт 11.12.2023 766
  • Платні дороги Словаччини: Поради та подробиці для українських водіїв Платні дороги Словаччини: Поради та подробиці для українських водіїв

    Перед подорожжю платними дорогами Словаччини, українським водіям важливо дізнатися ціну зеленої карти, яка є обов'язковою для міжнародних поїздок. Це дозволить підготуватися до поїздки та уникнути неприємних сюрпризів. У цій статті ми роз'яснимо суть системи оплати доріг у цій країні та надамо корисну інформацію, яка гарантує безпроблемну та приємну поїздку по території Словаччини.

    Транспорт 21.11.2023 519
  • Тенденції в міжнародній логістиці від компанії УкрВіпСервіс Тенденції в міжнародній логістиці від компанії УкрВіпСервіс

    Технічний процес не стоїть на місці та стосується всіх сфер діяльності, а тому логістика не є винятком із правил. Команда спеціалістів Укрвіпсервіс активно цікавиться сучасними тенденціями у міжнародній логістиці, завдяки яким вдасться налагодити регулярне постачання товарів з мінімальними ризиками.

    Транспорт 01.11.2023 287