<
НОВИНИ ДНЯ: В Пентагоні сказали, для яких цілей Україна отримала ATACMS, - NYT  Телескоп NASA виявив загадкову планету-блудька  Синоптики обіцяють теплий місяць: прогноз Укргідрометцентру на травень  У Зеленського про обмеження для чоловіків за кордоном: дистанційних документів не буде  Вівсяно-картопляні котлети: рецепт пісної страви  Синоптикиня повідомила, якою буде погода у Вербну неділю і на Великдень  Кулеба: повернення військовозобов'язаних до України є питанням справедливостівсі новини дня
23.02.2024 303

Австрійський Raiffeisen Bank перевіряють у зв'язку з відмиванням грошей та роботою в Росії

Австрійський фінансовий регулятор FMA розслідує діяльність Raiffeisen Bank International у зв'язку з проблемами боротьби з відмиванням грошей. Крім того, продовжується розслідування фінансового регулятора США у зв'язку з роботою банку на території Росії.

rfb_gettyimages_1238706620_206d06c04a5fe24fa2ca1b1063b27abc_650x410_23.02.24

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

Raiffeisen Bank повідомив у своєму звіті, що розслідування в Австрії зосереджено на так званих правилах "знай свого клієнта", маючи на увазі ключовий захід безпеки щодо запобігання відмиванню грошей.

Це пов'язано з тим, що Raiffeisen Bank International також перебуває під розслідуванням санкційного органу США - Управління контролю за іноземними активами Міністерства фінансів (OFAC).

Австрійське розслідування стосується платежів за участю Росії та даних, розкритих Міжнародним консорціумом журналістів-розслідувачів у рамках проекту під назвою "Секрети Кіпру", повідомив представник банку.

Регулятор вивчає платежі за участю трьох клієнтів, оброблені в період з 2017 по 2020 рік. Розслідування може призвести до штрафів, йдеться у річному звіті банку.

У банку заявили, що австрійський регулятор вважає, що банк "не повністю виконав свої адміністративні зобов'язання".

Банк також надав оновлену інформацію про розслідування в США, згідно з якою OFAC має намір "прояснити платіжний бізнес... який RBI веде з банками-кореспондентами США у світлі подій, пов'язаних з Росією та Україною".

"Порушення санкцій США може... призвести до штрафів, заморожування рахунків або припинення ділових відносин з американськими банками-кореспондентами", - йдеться у повідомленні.

Робота банку біля РФ

Нагадаємо, Raiffeisen – найбільший західний банк, який продовжує працювати на території Росії.

Raiffeisen також працює і в Україні, де йому належить третій за обсягом вкладів населення та за кількістю відділень Райффайзен Банк (раніше Райффайзен Банк Аваль).

Раніше Україна відмовилася остаточно виключити Raiffeisen Bank International із чорного списку спонсорів війни.

Оценка материала:

5.00 / 2
Австрійський Raiffeisen Bank перевіряють у зв'язку з відмиванням грошей та роботою в Росії 5.00 5 2
Бізнес / Фінанси та банки
23.02.2024 303
Еще материалы раздела «Фінанси та банки»