<
НОВИНИ ДНЯ: Синоптикиня повідомила, якою буде погода у Вербну неділю і на Великдень  Кулеба: повернення військовозобов'язаних до України є питанням справедливості  Соціологи оцінили рівень готовність українців до мобілізації  На яку погоду чекати у травні: відповідь метеорологині  Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про виші  НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пункт  В українців забиратимуть авто на потреби ЗСУ: що відомо про резонансні норми у законі про мобілізаціювсі новини дня
Прес-релізи
Інше
27.02.2024 348

7 важливих порад на кожен день

Зір, даний природою, хороший від народження. Завдяки очам ми закохуємося в навколишній світ, але, як і будь-який орган, їх слід берегти. Найліпше допомагають це зробити профілактика та здоровий спосіб життя. Та в разі виникнення проблем потрібно негайно звернутися до лікаря, щоб скорегувати вади та повернути яскраві враження.

Які звички допоможуть зберегти зір

Загалом до фахівця звертаються, коли інші засоби не допомагають. Тому треба заздалегідь потурбуватися про стан зору. Це прості правила, та вони здатні не лише поліпшити якість сприйняття середовища, а й відтермінувати звернення до окуліста:

1. Під час читання постарайтеся розслабити повіки, не напружувати очі.

2. Уникайте похмурих брів і блимайте неспішно, але часто.

3. Забезпечте достатню зволоженість рогової оболонки за тривалого перебування за комп'ютером.

4. Коли виконуєте дрібну роботу, що вимагає концентрації, дихайте глибоко та ритмічно, стимулюючи циркуляцію кисню в очах.

5. Періодично дивіться вдалину (у вікно) і перемикайте погляд на близькі предмети.

6. Уникайте читання в горизонтальному положенні перед сном.

7. Подбайте про якісне освітлення під час роботи.

Та якщо вади не дозволять вам жити на повну, важливо провести консультацію з професійним офтальмологом, щоб лазерна корекція очей у Львові мала найкращий ефект, тому що будь-який конкретний випадок доволі унікальний.

senior-topbanner

Традиційні засоби на кожен день

Народні методи впливу на організм давно відомі та перевірені. Ба більше, вони смачні та корисні не тільки для зору. До того ж такі засоби доступні, тому їх можна вживати кожного дня для довготривалого ефекту. Наприклад:

1. Випивати ½ склянки абрикосового соку двічі на день.

2. Додавати брусницю в раціон — свіжу, мочену або варену.

3. Вживати настоянку листя петрушки в об'ємі 150 грамів двічі на день за годину до їди.

4. Пити настій квітів чи листя малини — по 1 склянці 2–3 рази на день.

5. Аптечний екстракт елеутерококу — по 15 крапель за пів години до приймання їжі, раз на добу. Тривалість курсу — 1 місяць.

6. Їсти ягоди чорниці. Вони дуже корисні, поліпшують кровопостачання сітківки ока.

7. Пити відвар кореня лепехи — по 75 грамів 3 рази на день за 30 хвилин до їди.

Усі ці інгредієнти можна легко знайти та приготувати. Головне — не забувати їх вживати регулярно. Це допоможе уникнути можливих ускладнень із зором, сприятиме його відновленню та забезпечить результат на довгі роки життя.

Оценка материала:

5.00 / 2
7 важливих порад на кожен день 5.00 5 2
Прес-релізи / Інше
27.02.2024 348
Еще материалы раздела «Інше»