<
НОВИНИ ДНЯ: Веніславський розповів, як запуск е-кабінету вплине на черги в ТЦК та проходження ВЛК  Як приготувати мариновані огірки за 3 хвилини: блогерка перевірила популярний рецепт  В Україну йде потепління, але в середу погода ще піднесе неприємний сюрприз  Як помолитися про захист військових: найсильніші молитви-обереги для воїнів  В Україні у середу переважно без опадів, подекуди заморозки  Де в Україні знову будуть сильні заморозки: прогноз погоди на 15 травня  Експерт назвав два головні завдання, які стоять перед наступником Шойгувсі новини дня
01.05.2024 181

Макрон хоче переконати Сі Цзіньпіна вплинути на рішення Путіна для завершення війни, - Bloomberg

Президент Франції Еммануель Макрон має намір поглибити особисті зв'язки з лідером Китаю Сі Цзіньпіном під час його дводенного візиту до Франції.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Bloomberg.

Макрон також хоче закликати китайського лідера переконати російського диктатора Володимира Путіна припинити війну Росії в Україні.

Джерела видання повідомили, що Макрон також має намір залучити китайські інвестиції в сектор виробництва електронних акумуляторів у Франції.

Зокрема, французький президент має намір зачарувати Сі вечерею в Єлисейському палаці в Парижі, де в меню може бути французький коньяк, щодо якого Пекін проводить антидемпінгове розслідування.

Потім Макрон запросить китайського колегу в куточок Піренеїв, де французький президент у дитинстві відвідував свою бабусю.

Європейське турне Сі

Президент Китаю Сі Цзіньпін планує відвідати Європу вперше приблизно за п'ять років на тлі зростання напруженості у відносинах із Заходом з низки питань, включно з торгівлею, звинуваченнями в шпигунстві та підтримкою Пекіном Росії.

Візит Сі Цзіньпіна триватиме з 5 по 10 травня, під час поїздки він планує відвідати Францію, Сербію та Угорщину.

Зокрема, він відвідає сербську столицю Белград у 25-ту річницю випадкового бомбардування американцями китайського посольства в місті.

Допомога Росії від Китаю

Від початку військових дій в Україні позиція Китаю залишається неоднозначною. Пекін не засудив безпосередньо дії Росії і не ввів проти неї санкцій.

Замість цього Китай скористався ситуацією, коли західні ринки закрилися для Росії, і наростив співпрацю з нею.

Офіційно Росія не отримує від Китаю прямого постачання зброї. Однак, за даними Associated Press за 2023 рік, близько 90% мікроелектроніки, використовуваної в Росії, було імпортовано з КНР.

Така підтримка викликає занепокоєння у США. Заступник держсекретаря США Ведант Патель заявив, що Вашингтон готовий до нових санкцій проти Китаю в разі, якщо буде доведено його допомогу російській оборонній промисловості.

Оценка материала:

5.00 / 2
Макрон хоче переконати Сі Цзіньпіна вплинути на рішення Путіна для завершення війни, - Bloomberg 5.00 5 2
Колонки / Колонки / Блоги
01.05.2024 181
Еще колонки: Колонки / Блоги