<
НОВИНИ ДНЯ: Якщо набридло солодке: рецепт лимонного печива, яке тане в роті  Наталка Діденко назвала області, в яких 20 травня буде найспекотніше  Оновлення даних у ТЦК для студентів: що змінилося  Єдина людина в Росії, яка планує стратегію війни: у Зеленського розповіли, хто насправді "керує парадом"  В Україні потепліє, але не без "сюрпризів": прогноз погоди на тиждень  У Британії закликали Німеччину дати Україні ракети Taurus і дозволити бити ними по Криму  Фінансовий гороскоп на тиждень: на кого зі знаків зодіаку чекає прибуток 20-26 травнявсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
03.05.2024 244

Вчений розповів, у чому шкідливість БАДів

Маркетологи в Україні найчастіше спекулюють на БАДах, називаючи їх засобами "для покращення здоров'я". Але біодобавки не такі корисні, як здається на перший погляд.

imgonline_com_ua_resize_fml94vqds9js_5d006de7562a01fbe25b19cf3a945f8d_650x410_03.05.24

Про це в інтерв'ю РБК-Україна розповів відомий генетик і біогеронтолог, кандидат біологічних наук Олександр Коляда.

"Я б відніс сюди косметологію, яка дуже сильно апелює до науки, хоча реально за порадами до неї не звертається. Це також сапліменти, відомі в Україні як БАДи. І багато різних речей, пов'язаних із схудненням", - перерахував він кошти, на яких найчастіше спекулюють маркетологи.

Генетик нагадав, що ті ж БАДи, наприклад, поділяються на шкідливі, корисні та просто безглузді.

"Кожен з них варто обговорювати окремо. Але що головне потрібно брати до уваги? Критично потрібно ставитися до перебільшених обіцянок. Бади не складають основу здорового способу життя.

Він уточнив, що 100 років тому в еру авітамінозів вони могли вирішити певну проблему, а зараз саплементи, якщо не йдеться про вітаміни, повинні займати в житті умовне двадцяте місце.

"Ще одна шкода, яку я бачу в БАДах - певне когнітивне спотворення. Є ось людина, яка погано спить, зловживає алкоголем, але приймає добавку, яка обіцяє продовжити життя. Але це так не працює, і внесок цих поганих і хороших факторів нерівноцінний", – констатував учений.

БАДи в Україні

Біологічно активна добавка (скорочено БАД), або дієтична добавка - це спеціальний харчовий продукт, який споживається в невеликих кількостях додатково до звичного харчового раціону людини. Важливо пам'ятати, що це ліки, а харчовий продукт.

Раніше доктор Комаровський категорично висловився про біологічно активні добавки і заявив, що вони не мають жодного відношення до лікування хвороб.

Оценка материала:

5.00 / 3
Вчений розповів, у чому шкідливість БАДів 5.00 5 3
Життя та Стиль / Суспільство
03.05.2024 244
Еще материалы раздела «Суспільство»