НОВИНИ ДНЯ: Страх і сумніви Заходу. Чому Україні не дають "далекобійність" для ударів по Росії  Коли до України прийде осіннє похолодання: прогноз   Осінь в Україні розпочнеться зі спекотної погоди без опадів  Якою погодою завершиться літо: прогноз на 31 серпня  Нідерланди не обмежують використання Україною винищувачів F-16, - командувач армії  Напередодні вихідних Київ розігріє до +32°  Спека в Україні не припиняється: де 30 серпня буде найгарячіше всі новини дня
Кабінет директора
Ранкова кава
13.08.2024 244

Вся Німеччина має бути готова до війни через 5 років, - командувач армії

Уся Німеччина має бути готовою до потенційного військового конфлікту вже через 5 років.

_nimechchina_gettyimages_1321985091_73b1360b3d41199475f5355608724af3_650x410_13.08.24

Про це заявив командир регіонального командування "Гамбург", капітан морського флоту Міхаель Гісс, пише РБК-Україна з посиланням на інтерв'ю Die Welt. Про це повідомляють Контракти.UA.

За його словами, протягом 30 років після закінчення холодної війни та поділу Німеччини німецькі жителі хотіли насолоджуватися "мирними дивідендами". Більше того, навіть сьогодні населення держави Німеччина все ще далеке від сприйняття зовнішньої загрози.

"Але мій внутрішній годинник як солдата цокає і каже мені, що через п'ять років ми повинні будемо бути достатньо соціально стійкими, щоб протистояти зовнішній військовій загрозі", - сказав командувач.

Гісс зазначив, що вся Німеччина має бути готова до війни. Так він відповів на запитання, чи повинен найбільший морський порт Німеччини Гамбург бути готовим до військового конфлікту.

Він уточнив, що підготовка до війни є головним спільним завданням для політики, Бундесверу, бізнесу та суспільства у широкому розумінні. У тому числі це стосується критично важливої інфраструктури, а також Гамбурга, який виконує функцію гавані для забезпечення функціонування Альянсу та підтримки НАТО.

"Завдяки своєму географічному розташуванню в Європі Німеччина є місцем розгортання, країною, через яку підрозділи НАТО марширують до східного флангу. Найбільший морський порт Німеччини, природно, відіграватиме у цьому певну роль", - резюмував Гісс.

Нагадаємо, у липні 2024 року стало відомо, що в Німеччині розробляють план перекидання військ на східний фланг Європи в разі нападу Росії на Альянс НАТО. Як повідомлялося, ключовим шляхом із заходу на схід стане автомагістраль А2, що йде від міста Оберхаузен до кільцевої автодороги Берліна.

Раніше РБК-Україна повідомляло, що Міноборони Німеччини хоче поліпшити боротьбу зі шпигунством, оскільки з боку радістю виникають гібридні загрози.

Оценка материала:

5.00 / 2
Вся Німеччина має бути готова до війни через 5 років, - командувач армії 5.00 5 2
Кабінет директора / Ранкова кава
13.08.2024 244
Еще материалы раздела «Ранкова кава»