НОВИНИ ДНЯ: Названо точну дату, коли в Києві нарешті похолоднішає  Зеленський про повернення українських чоловіків з-за кордону: я тільки за, але без примусу  Зеленський відповів, чи буде Росія присутня на другому Саміті миру  Спека наприкінці літа: у Києві три дні поспіль фіксують температурні рекорди  Ліквідація Кримського мосту: Зеленський прокоментував резонансну заяву ГУР  Є складнощі щодо повернення держзрадників до України, - Зеленський  Суперництво між ФСБ та Генштабом заважає діям РФ у Курській області, - генерал СШАвсі новини дня
Кабінет директора
Ранкова кава
27.08.2024 186

До експлуатації у ЗСУ допустили український безпілотний транспортер BoarTAC

Міністерство оборони кодифікувало й допустило до експлуатації в Збройних силах безпілотний багатоцільовий транспортер BoarTAC українського виробництва.

imgonline_com_ua_resize_radf8h0eoizzqwf_2d8aa8411255e82f7b3e62b079c8c410_650x410_27.08.24

Про це пише РБК-Україна з посиланням на Telegram Міноборони. Про це повідомляють Контракти.UA.

Зазначається, що при проектуванні транспортера розробники врахували вимоги, що були сформовані на основі бойового досвіду українських захисників.

Дистанційно керований оператором універсальний багатоцільовий транспортер може здійснювати:

  • доставку боєприпасів та провізії;
  • евакуацію поранених;
  • розмінування і встановлення мінних загороджень.

Також транспортер можна використовувати як дрон-камікадзе. Завдяки широким гусеницям із великими грунтозачепами та захисним бампером робот долає бездоріжжя, рови, неглибокі водні перешкоди. При цьому перевозить на собі близько 200 кг вантажу, або тягне причіп з аналогічною вагою.

Зброя та техніка в ЗСУ

Нагадаємо, нещодавно Міноборони України допустило до постачання у війська Збройних сил шведський гусеничний бронетранспортер Pbv 302.

Також Міноборони кодифікувало та допустило до експлуатації у ЗСУ близько 20 зразків бронемашин із захистом від мін та засідок.

Окрім того, в Україні від початку повномасштабної військової агресії РФ було допущено до експлуатації у підрозділах Сил оборони України майже 40 зразків бронетехніки як вітчизняного, так і іноземного виробництва.

Оценка материала:

5.00 / 2
До експлуатації у ЗСУ допустили український безпілотний транспортер BoarTAC 5.00 5 2
Кабінет директора / Ранкова кава
27.08.2024 186
Еще материалы раздела «Ранкова кава»