НОВИНИ ДНЯ: Синоптикиня повідомила про спеку +35 градусів і попередила, де пройдуть грозові дощі  Курська операція є пунктом плану перемоги України — Зеленський  Що додати до картопляного пюре замість молока, щоб було смачне та ніжне  Названо точну дату, коли в Києві нарешті похолоднішає  Зеленський про повернення українських чоловіків з-за кордону: я тільки за, але без примусу  Зеленський відповів, чи буде Росія присутня на другому Саміті миру  Спека наприкінці літа: у Києві три дні поспіль фіксують температурні рекордивсі новини дня
Політика
Україна
29.08.2024 146

Україна уразила нафтобазу в Ростовській області, яка забезпечує окупантів, - джерела

ГУР МО разом з ССО ЗСУ вразили російську нафтобазу "Атлас" у Ростовській області неподалік міста Каменськ-Шахтинський. Цей об'єкт забезпечував нафтопродуктами окупаційну армію.

Про це РБК-Україна розповіли джерела в спецслужбах. Про це повідомляють Контракти.UA.

Співрозмовники видання зазначили, що даний обʼєкт є частиною російського ВПК та бере безпосередню участь у забезпеченні російських окупаційних військ.

Тим часом, як повідомляють очевидці, на даний час триває пожежа на резервуарах нафтобази. Детальні результати операції наразі уточнюються.

Що відомо про нафтобазу "Атлас" у Ростовській області

ФДКУ "Комбінат "Атлас" управління Федерального агентства з державних резервів у Південному федеральному окрузі спеціалізується на постачанні нафтопродуктів для ЗС РФ. Як зазначається в російських ЗМІ, у серпні 2020 року на базі комбінату відбулися спільні навчання Міноборони Росії та росрезерву в рамках навчань "Кавказ-2020".

У показових навчаннях із відпуску нафтопродуктів для потреб армії відпрацьовували три способи - автомобільний, залізничний і трубопровідний.

Нагадаємо, що Україна продовжує систематичні атаки на російські НПЗ зокрема у відповідь на удари російських військ по українській енергетиці.

Зокрема у місті Пролетарськ Ростовської області вже понад десять днів горить нафтобаза після атаки українського безпілотника.

Крім того, сьогодні в Кіровській області РФ вперше під атаку українських дронів потрапила нафтобаза. Об'єкт знаходиться у понад 1000 км від кордону з Україною. На місці виникла пожежа.

Оценка материала:

5.00 / 1
Україна уразила нафтобазу в Ростовській області, яка забезпечує окупантів, - джерела 5.00 5 1
Політика / Україна
29.08.2024 146
Еще материалы раздела «Україна»