НОВИНИ ДНЯ: Страх і сумніви Заходу. Чому Україні не дають "далекобійність" для ударів по Росії  Коли до України прийде осіннє похолодання: прогноз   Осінь в Україні розпочнеться зі спекотної погоди без опадів  Якою погодою завершиться літо: прогноз на 31 серпня  Нідерланди не обмежують використання Україною винищувачів F-16, - командувач армії  Напередодні вихідних Київ розігріє до +32°  Спека в Україні не припиняється: де 30 серпня буде найгарячіше всі новини дня
Політика
Україна
30.08.2024 248

Соціологи з'ясували, як українці ставляться до можливих переговорів з РФ

Українці допускають проведення переговорів з Росією за певних умов. Але тільки кожен п’ятий вважає, що вони можливі вже зараз.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на дані опитування фонду "Демократичні ініціативи" та Центру Разумкова. Про це повідомляють Контракти.UA.

Близько третини українців (32,4%) вважають, що початок переговорів з Росією про припинення війни можливий лише після звільнення всіх українських територій.

Ще 18,7% заявили, що переговори про мир з Росією можливі зараз, але тільки з метою звільнення полонених і заручників.

Тільки 19,8% вважають, що переговори про мир можливі навіть зараз.

А 17,9% переконані, що переговори про мир з Росією взагалі неможливі.

У ставленні до умов для переговорів є певні регіональні відмінності. Так, готовність до переговорів вже зараз без особливих передумов найчастіше фіксується на Півдні (36%) і Сході (27%), тоді як на Заході і в Центрі цей показник становить 15%. Водночас у безперспективності ідеї домовлятися з Росією не лише зараз, але й загалом, переконані дещо більше на Заході (21%) і меншою мірою на Півдні (13%).

Опитування фонду "Демократичні ініціативи" та Центру Разумкова проводилося з 8 по 15 серпня 2024 року серед 2017 респондентів лише на тих територіях, що контролюються урядом України та на яких не ведуться бойові дії. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Останні опитування свідчать про зростання кількості українців, які погоджуються на переговори з РФ щодо закінчення війни. Однак головною вимогою залишається звільнення окупантами усіх українських територій.

Водночас близько половини українців (47%) побоюються, що США можуть вести переговори щодо мирної угоди з Росією без участі українського уряду.

Оценка материала:

5.00 / 2
Соціологи з'ясували, як українці ставляться до можливих переговорів з РФ 5.00 5 2
Політика / Україна
30.08.2024 248
Еще материалы раздела «Україна»